image

AISR

Alianţa Industriei Seminţelor din România

Misiunea Asociaţiei

Înființată în octombrie 2012, Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) este o asociație profesională care sprijină agricultura românească. Misiunea principală a AISR este promovarea şi susţinerea utilizării seminţelor certificate de către agricultori, în scopul creşterii producţiei agricole în România. AISR reuneşte companii de prestigiu din domeniul cercetării, ameliorării, producerii şi comercializării seminţelor cu genetică superioară și reprezintă peste 70% din piaţa de seminţe din România.

Acţiuni AISR

AISR susţine dezvoltarea industriei seminţelor certificate în Romania, prin desfăşurarea și susţinerea unor acţiuni privind simplificarea procedurilor de certificare și întreţinerea dialogului constructiv cu autorităţile implicate în procesul de reglementare a seminţelor certificate.

AISR apără drepturile privind proprietatea intelectuală specifică pe teritoriul României prin recunoaşterea brevetelor şi varietăţilor de seminţe înregistrate conform legislaţiei comunitare și combate contrafacerile de sămânță.

Asociația poartă un dialog permanent cu toate asociaţiile profesionale și patronale din agricultură şi furnizează date de specialitate autorităţilor în consultările publice.

AISR implementeaza acţiuni de informare la nivelul publicului larg şi al autorităţilor publice din domeniul agriculturii, mediului, sănătăţii şi economiei cu scopul de a populariza beneficiile utilizării seminţelor certificate, organizeaza întâlniri ale membrilor asociaţiei cu mass media, reprezentanţi ai publicului larg, în vederea informării cât mai corecte asupra domeniului seminţelor certificate, precum si cu fermierii pentru a le prezenta noutățile agricole din domeniul industriei de seminte.

Asociația organizează conferințe, workshopuri, dezbateri pe acţiuni, participă la întâlniri şi simpozioane (naționale și internaționale) în vederea reprezentării directe a intereselor membrilor.

Construirea de parteneriate strategice alături de promovarea permanentă prin intermediul media fac parte din acțiunile AISR.

Important
FERMIERI ATENȚIE! Contrafacerea Semințelor pune în pericol producția dumneavoastră
Semințe de calitate pentru fermieri

AISR promoveaza şi susţine industria seminţelor certificate în scopul creşterii producţiei agricole în România