image

Fermierii ieșeni au mobilizat peste 50 de tractoare la protest

Salt la sursă
Author:

agrimanet

– Stiri Agricole – Agrimanet

Fermierii ieșeni au mobilizat peste 50 de tractoare la protest

Peste 50 de tractoare s-au adunat aproape de intrarea în Iași, dinspre Valea Lupului (nord-vestul orașului), ne informează Profitul Agricol

Începând cu ora 14, tractoarele se vor deplasa pe traseul: Bd. Păcurari – Bd. Independenței, str. Anastasie Panu, astfel încât, în jurul orei 15 vor fi în fața sediului Prefecturii.

Tractoarele vor staționa la Prefectură cinci minute, cât timp liderii ACCPT Iași, organizatorii protestului, vor depune documentul cu revendicări la registratura instituției.

Traseul de întoarcere va fi prin Splai Bahlui – Canta.

Un protest similar se desfășoară și la Botoșani.

Protestul cu tractoare, anunțat ieri, de ACCPT Iași, a fost anulat la Vaslui, deoarece autoritățile locale au refuzat să-l autorizeze.

Emil Bălteanu, președintele ACCPT Iași a încercat ieri, timp de patru ore, fără succes, să-i convingă pe reprezentanții autorităților de faptul că fermierii nu vor crea probleme, dorința lor fiind doar de a atrage atenția asupra promisiunilor neonorate ale guvernanților. „Sunt impedimente de ordin, să zicem, tehnic”, spune Bălteanu, care a refuzat să ofere detalii, considerând subiectul închis.

Protestul cu tractoare se extinde și în Constanța

În semn de solidaritate cu fermierii moldoveni, fermierii dobrogeni scot și ei tractoarele, începând cu ora 14, în fața primăriilor din localitățile constănțene Chirnogeni, Comana, Mereni, Cobadin.

Fermierii din Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea (APAD) s-au solidarizat cu protestul colegilor din ACCPT Iași și au scos tractoarele în fața primăriilor din localitățile Chirnogeni, Comana, Mereni, Cobadin, azi, la ora 14, timp de o oră.

Redăm comunicatul APAD, publicat de Profitul Agricol:

“În continuarea suținerii revendicărilor noastre și în semn de solidaritate alături de colegii agricultori din țară, Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea (APAD) se asociază acestora astăzi, 07.04.2021, prin organizarea unor miscări de protest în fața mai multor Primării din Dobrogea, printre care primăriile din localitățile Chirnogeni, Comana, Mereni, Cobadin.

Fermierii dobrogeni alături de ceilalți fermieri din tară sunt nemulțumiți față de neincluderea în bugetul anului 2021 a sumelor promise pentru despăgubirea culturilor de primăvară afectate de seceta din anul 2020.

Fermierii dobrogeni continua să solicite susținerea unei strategii de dezvoltare durabilă cu soluții specifice și cu alocări financiare consistente pentru amenajarea stațiilor de pompare și a canalelor de irigații. Să nu uităm că Dobrogea a fost și este cea mai calamitată zonă la nivelul României, este zona care se confruntă cu un grad mare de ariditate, cu un risc extrem de ridicat de desertificare.”

sursa foto si video Profitul Agricol

Articolul Fermierii ieșeni au mobilizat peste 50 de tractoare la protest apare prima dată în Agrimanet.

aprilie 7, 2021