Subiect: Monitorizarea inteligentă a terenurilor agricole cu ajutorul UAS (Unmanned Aerial System) – Drone

AGRIM Forum membrii AGRIM Mașini agricole Monitorizarea inteligentă a terenurilor agricole cu ajutorul UAS (Unmanned Aerial System) – Drone

Vezi 0 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #2184

   Drona Spy Owl 200

   Folosirea UAS (Unmanned Aerial System) pentru activități specifice agriculturii implică patru etape:
   1. Planificarea
   Software-ul dedicat, SkyView GCS Mission Planning and Flight Control, permite adăugarea unei hărți a terenului, iar cu o simplă comandă se generează automat reperele misiunii. În funcție de senzorii atașați și altitudinii, sistemul arată rezoluția imaginii, pe verticală și pe orizontală, timpul de zbor estimat, perimetrul, suprafața etc.

   2. Zborul
   În aproximativ 10-15 minute se face despachetarea, asamblarea aeronavei, a echipamentului de control de la sol și verificarea unei liste de acțiuni livrată de producător, pentru ca totul să devină operațional. UAV este gata de decolare și se poate executa manual lansarea. Utilizatorul poate urmări zborul, în timp ce sistemul de control automat monitorizează misiunea.

   3. Post-analiza
   După finalizarea zborului, toate fotografiile aeriene sau imaginile NIR (Near-infrared) sunt transferate de la UAV la stația portabilă de la sol, pentru o analiză ulterioară. Utilizatorul are posibilitatea să folosească orice software de procesare a imaginii disponibil pe piață. Ca o opțiune, compania oferă Pix4D sau Agisoft PhotoScan. Software-ul post-analiză poate combina imaginile în parcele mai mari sau pentru a crea profile 3D ale zonei de interes.

   4. Rezultatul
   După etapa a treia urmează faza cea mai importantă- rezultatele. Acestea pot arăta unde sunt detectate zone cu factori de stres (cum ar fi, de exemplu, deficitul de apă), absorbția de xantofilă (xanthophyll-pigment, pigment xantofil), conținutul de clorofilă și altele.

   Sursa: http://www.uas-europe.se/index.php/products/unmanned-aircrafts/spy-owl-200

Vezi 0 fire de răspunsuri

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.