Subiect: O semănătoare ”deșteaptă”

AGRIM Forum membrii AGRIM Mașini agricole O semănătoare ”deșteaptă”

Vezi 0 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #2164

   Mașina de semănat Accord Optima Hd E-drive este folosită pentru semănarea culturilor de plante prășitoare: porumd, floarea soarelui, soia etc. Ea poate semăna direct în teren neprelucrat sau în terenul prelucrat.
   Părțile constructive ale secției mașinii de semănat Accord Optima Hd E-drive

   Mașina de semănat Accord Optima Hd E-drive are și o instalație electronică, compatibilă ISOBUS.

   O unitate ISOBUS este compusă din următoarele componente de bază:

   • Un cablu special prin care se transmit comenzi și se receptionează informații – CAN (Controller Area Network)
   •  – O unitatea ECU (Electronic Control Unit) montată pe mașină. Aceasta colectează date de la senzorii montați pe mașină și trimite datele unității ECU montată pe tractor pentru a fi procesate. De asemenea, prin intermediul terminalului Tellus montat pe tractor (fig. 4.31) primește comenzile de la utilizator (rabatarea mașinii, coborârea marcatoarelorreglarea distanței între boabe pe rând, etc) și le transmite motoarelor electrice de antrenare a distribuitoarelor , valvelor electrohidraulice etc.
   • – O unitate ECU montată pe tractor, care primește datele de la unitatea ECU a mașinii și le transmite terminalului Tellus.
   • – Terminalul Tellus care primește comenzile de la utilizator (rabatarea mașinii, coborârea marcatoarelorreglarea distanței între boabe pe rând, etc) și le transmite motoarelor electrice și diferiților actuatori (valve electrohidraulice).
Vezi 0 fire de răspunsuri

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.