Informații și actualități de la partenerii AGRIM

Ameropa Grains

AgribusinessJob

AIPROM

ALCEDO

 • Cum va fi vremea in aceasta saptamana…
  In aceasta perioada va predomina un regim termic al aerului pe ansamblu normal, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 7…22°C, in toate regiunile agricole, iar cea minima va fi cuprinsa intre -1…9°C in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Referitor la continutul de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm in cultura graului de toamna, acesta se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema) pe aproape intreg teritoriul agricol. Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare, apropiate… Read more »
 • RECOMANDARE ALCEDO: “FUNGICIDE ISCUSITE” pentru tratamentele T1 si T2 la cerealele paioase, si in special la grau!
  Dupa mult asteptatele ploi, atentie sporita la cultura de grau, dar si la celalalte cereale paioase. Si asta pentru ca odata cu aparitia precipitatiilor se creeaza conditii favorabile de dezvoltare a agentilor patogeni ce produc boli foliare, asa cum este fainarea sau septorioza. In acest context, va prezentam schema de aplicare a “FUNGICIDELOR ISCUSITE” din “PORTOFOLIUL ISCUSIT ALCEDO”, recomandate pentru tratamentul (T1) si (T2) la cerealele paioase, si in special la grau. Pentru combaterea bolilor foliare in cultura de grau, in special pentru tratamentul 1 (T1), va recomandam sa utilizati fungicide ca: BUMPER 250 EC, TOPSIN 500 SC, SALVATOR 25 EW (ORIUS 25 EW), CHEFARA (ARTEA… Read more »
 • Ce se mai intampla pe platforma de testare ATELIER ALCEDO-Deveselu?
  Daca in editiile trecute va spuneam despre cat de bine evolueaza plantele de grau, pe platforma de testare ATELIER ALCEDO-Deveselu, in aceasta perioada acordam o atentie deosebita asupra aplicarii cu precizie a produselor de protectia plantelor, dar si a fertilizantilor foliari, utilizand echipamente specializate si autorizate pentru acest mod de aplicare. Aici, diversele soiuri de grau sunt semanate pe micro-parcelele, in repetitii, ca in final sa putem face o analiza cat mai exacta, inclusiv analiza statistica, conform tehnicii experimentale. Asadar, in urma cu cateva zile am aplicat fertilizantii foliari ALGAMAX FLUID, ALGAMAX COMPLEX NPK, FoliMAX Trity-IQ, FoliMAX Sulf-IQ, FoliMAX Cereals SC si MICROFERT-U.… Read more »
 • Stiati ca,
  Stiati ca, SALVATOR 25 EW combate un numar mare de agenti patogeni la: grau, orz, rapita, legume, pomi fructiferi si vita-de-vie? In news-ul de astazi, va aducem in atentie “fungicidul iscusit” SALVATOR 25 EW (a doua denumire comerciala a produsului ORIUS 25 EW), pe care-l gasiti in “PORTOFOLIUL ISCUSIT ALCEDO”. Acest fungicid ofera o buna eficienta impotriva: bolilor foliare la grau si orz (T1), putregaiuri si fainarea la rapita, dar si la legume, pomi fructiferi si vita-de-vie, impotriva patarilor si fainarii! Retineti! Tratamentele se aplica fie preventiv, cand sunt conditii optime de infectie, fie la aparitia primelor simptome de infectie, perioada de aplicare fiind specifica fiecarei culturi. Pentru mai… Read more »
 • ARCHER TURBO, fungicid cu doua substante active din clase chimice diferite, recomandat la grau si orz!
  Aveti probleme cu bolile foliare la grau si orz si nu stiti ce sa faceti? ARCHER TURBO este un fungicid iscusit, cu doua substante active din clase chimice diferite, cu efect preventiv, curativ si eradicativ. Datorita modului de formulare, ARCHER TURBO actioneaza chiar si la temperaturi mai scazute, fiind fungicidul recomandat de noi pentru tratamentele timpurii. Pentru mai multe detalii despre acest produs, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiti, disponibila acum din AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/… Read more »
 • RECOMANDARE ALCEDO: BUMPER 250 CE, fungicidul iscusit eficient impotriva bolilor foliare din culturile de cereale paioase!
  In culturile de cereale paioase, in lipsa tratamentului preventiv cu fungicide, bolile foliare si ale spicului produc pagube serioase, totul reflectandu-se intr-o productie finala de slaba calitate. Fermierii iscusiti au la indemana BUMPER 250 CE, un fungicid fabricat in Romania, pe care-l gasesc in “PORTOFOLIUL ISCUSIT ALCEDO” si pe care-l pot utiliza pentru primul tratament fitosanitar (T1). El actioneaza ca un scut protector, protejand tinerele plante de: fainare, septorioza, fuzarioza, sfasierea frunzelor sau rugini. Se poate aplica de la infratirea cerealelor si pana la sfarsitul impaierii (BBCH 21-35). Pentru mai multe detalii despre acest produs, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din… Read more »
 • RIVAL + STARANE, combinatia iscusita in combaterea eficienta a buruienilor din cerealele paioase!
  Pentru fermierii iscusiti care vor sa scape de buruienile problema din culturile de cereale paioase, in news-ul de astazi, va readucem in atentie erbicidele din gama RIVAL, produse fabricate in Romania, si pe care le gasiti in “Portofoliul iscusit ALCEDO”. Asadar, daca anumite erbicide va conditioneaza perioada de aplicare, erbicidele din familia RIVAL (RIVAL STAR 75 GD si RIVAL SUPERSTAR 75 GD) impreuna cu STARANE 250 EC au o fereastra mai larga de aplicare, de la faza de infratire pana la burduf. Este important de mentionat faptul ca, aceste erbicide asigura un spectru mare de combatere, chiar si impotriva buruienilor problema, precum: palamida, turita, musetelul, etc. Mai mult,… Read more »
 • Stiati ca,
  FENOVA SUPER (FOXTROT 69 EW) este erbicidul eficient in combaterea buruienilor monocotiledonate anuale din cultura de grau, inclusiv buruienile problema iarba vantului (Apera spica-venti) si ovazul salbatic (Avena spp.)? FENOVA SUPER este un erbicid selectiv de contact si sistemic, si-l puteti gasi in „Portofoliul de Produse Iscusite” de la ALCEDO. Este absorbit in principal prin frunze si translocat acropetal si bazipetal catre radacini si rizomi, stopand cresterea dupa 1-3 zile, aparitia clorozei dupa 7-14 zile, si in cele din urma necrozarea si moartea buruienilor. Pentru mai multe detalii despre acest produs, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga… Read more »

APIMAR

 • Fermier lăsat fără furaje la animale. O mână criminală i-a pus foc în gospodărie!
  Foc pus intenționat! Aproape 30 de tone de furaje au fost făcute scrum ieri, duminică – 21 aprilie, în urma unui incendiu declanșat de o mână criminală în gospodăria unui fermier din Alimănești, comuna Izvoarele, județul Olt. “În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără şi degajări mari de fum la mai multe căpiţe […] Sursa: Agrointel Fermier lăsat fără furaje la animale. O mână criminală i-a pus foc în gospodărie! Read more »
 • BANI DE LA EGIS pentru ANGAJATA CONSILIERULUI LUI DAEA. SUMELE, PLĂTITE DIN CONTRACTUL DE MILIOANE CU MADR!
  Apropiați și subalterni ai lui Tiberiu Ștef și Florin Ciobanu, consilieri personali ai ministrului Petre Daea, iau bani în calitate de manageri regionali în cadrul proiectului acordat de Ministerul Agriculturii către Egis-Romania. Cei doi consilieri personali au susținut până cum că nu au legături cu Egis România decât în proiecte finanțate de Ministerul Fondurilor Europene […] Sursa: Agrointel BANI DE LA EGIS pentru ANGAJATA CONSILIERULUI LUI DAEA. SUMELE, PLĂTITE DIN CONTRACTUL DE MILIOANE CU MADR! Read more »
 • Preț grâu 2019. Scădere pe bursa de la Paris, s-a atins nivelul din iulie anul trecut
  Prețul grâului 2019 – primele semne privind o scădere semnificativă pe bursele internaționale de referință, începând cu Bursa de la Paris și continuând cu cea de la Chicago. În săptămâna de dinaintea Paștelui Catolic, grâul a coborât până la nivelul de preț din 13 iulie 2018, un semn care îi îngrijorează pe fermierii care încheie […] Sursa: Agrointel Preț grâu 2019. Scădere pe bursa de la Paris, s-a atins nivelul din iulie anul trecut Read more »
 • SUBVENȚII APIA: ZILELE ÎN CARE SE MAI VIREAZĂ BANI ÎN PERIOADA URMĂTOARE!
  Calendarul autorizărilor pentru subvenții la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)! În perioada următoare funcționarii agenției de plăți vor opri pentru câteva zile lucrul cu fermierii pentru intervalul de zile libere stabilit de stat. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat oficial prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO care este intervalul în care nu se […] Sursa: Agrointel SUBVENȚII APIA: ZILELE ÎN CARE SE MAI VIREAZĂ BANI ÎN PERIOADA URMĂTOARE! Read more »
 • APIA – ANUNȚ URGENT despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!
  APIA, anunț urgent despre subvențiile fermierilor! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) prezintă, într-un comunicat de presă remis Agrointeligența  – AGROINTEL.RO stadiul campaniei de depunere a cererilor pentru subvențiile agricole aferente anului 2019. APIA informează că, în perioada 1 martie – 22 aprilie 2019, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de […] Sursa: Agrointel APIA – ANUNȚ URGENT despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Read more »
 • Fuzarioza grâului, risc maxim dacă ați semănat păioasa după porumb
  Grâul de toamnă semănat pe suprafețele de pe care s-a recoltat anul trecut porumb prezintă un risc suplimentar de fuzarioză. Fermierii ar trebui să acorde o atenție deosebită verificării culturilor de păioase care au avut prășitoarea drept cultură premergătoare, intervenind cu tratamente care să includă fungicide care combat ciupercile din genul Fusarium. Fuzarioza grâului este […] Sursa: Agrointel Fuzarioza grâului, risc maxim dacă ați semănat păioasa după porumb Read more »
 • Cu ochii pe cazul fermierului Valentin Popa și al adeverinței care întârzie…
  Cazul fermierului Valentin Popa din comuna Sohatu, județul Călărași, care întâmpină mari probleme cu înregistrarea terenurilor în arendă la primăria de care aparține, este urmărit în continuare de Agrointeligența – AGROINTEL.RO. Vă reamintim că agricultorului nu i se iau în considerare o serie de suprafețe pe care le lucrează și pe care secretarul Primăriei nu […] Sursa: Agrointel Cu ochii pe cazul fermierului Valentin Popa și al adeverinței care întârzie… Read more »
 • Subvenția ANTZ bovine: Data istorică nu se schimbă, anunță secretarul de stat Crunțeanu
  Data istorică pentru plata Ajutor Național Tranzitoriu pentru bovine nu se schimbă! Este anunțul secretarului de stat Daniel Crunțeanu de la Ministerul Agriculturii. Ieri, sâmbătă – 20 aprilie, în cadrul unei întâlniri cu fermierii organizată de PSD Ialomița, oficialul de la MADR a intrat în dialog cu producătorii agricoli alături de oficiali locali, dar și […] Sursa: Agrointel Subvenția ANTZ bovine: Data istorică nu se schimbă, anunță secretarul de stat Crunțeanu Read more »

APPRS

 • Inverzirea pe intelesul fermierilor
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”link” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2019/02/Brosura-A4_3.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”bounceIn”]Download Inverzirea pe intelesul fermierilor[/trx_button] Read more »
 • Pozitia APPR privind viitorul PAC
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”link” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2019/02/Brosura-21×21-cm_3.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”bounceIn”]Download Pozitia APPR privind propunerea Comisiei Europene de restructurare a PAC pentru perioada 2021-2027[/trx_button] Read more »
 • 6 Iunie – APPR la primul Congres European al Porumbului Bruxelles 2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/07/CP-Congres-Porumb-06.06.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]06 iunie 2018 Bruxelles[/trx_button]   Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 22.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-22.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 22.2018[/trx_button] Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 21.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-21.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 21.2018[/trx_button] Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 20.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-20.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 20.2018[/trx_button] Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 19.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-19.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 19.2018[/trx_button] Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 17.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-17.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 17.2018[/trx_button]   Read more »

AZOMUREȘ

 • Comunicat de presă – Trei produse noi în portofoliul Azomureș
  true
  Azomureș lansează oficial 3 tipuri noi de îngrășământ complex, de tip NP și NPK, parte din strategia de dezvoltare a companiei.Provocările care stau în fața sectorului agricol sunt cele de a răspunde cerințelor crescânde de hrană ale omenirii și, în același timp, să asigure creșterea eficienței economice a fermelor agricole, concomitent cu prezervarea mediului înconjurător. Este unul dintre motivele pentru care cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, Azomureș Tîrgu Mureș, a realizat în ultimii ani progrese notabile în ceea ce privește dezvoltarea de produse noi, adaptate actualelor condiții climatologice, dar și cerințelor fermierilor români. Susținem dezvoltarea… Read more »
 • Comunicat de presă – Safety Seminar 2018
  true
  Cluj Napoca 25 aprilie 2018 Cei mai importanți producători de îngrășăminte din Europa se reunesc la Cluj-Napoca și Tîrgu Mureș, în cadrul evenimentului anual dedicat sănătății și securității în muncă (SSM). Între 25 – 27 aprilie 2018, la invitația Azomureș, Asociația Europeană a Producătorilor de Îngrășăminte – Fertilizers Europe organizează întâlnirea anuală a specialiștilor din domeniul sănătății și securității în muncă. Pe parcursul a trei zile, prin intermediul unor seminarii și discuții tehnice, invitații vor împărtăși experiențe proprii privind securitatea în muncă. Implicarea Azomureș în organizarea evenimentului anual al Fertilizers Europe coincide cu lansarea programului „Excelență operațională” în domenii ca… Read more »
 • Comunicat de presă – Lansare ghid de transport în siguranță a îngrășămintelor
  true
  Tîrgu Mureș la 23 ianuarie 2018Azomureș lansează noul ghid de transport în siguranță a îngrășămintelor pentru agricultură, destinat transportatorilor și utilizatorilor finali.Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, lansează astăzi, la Tîrgu Mureș, un ghid practic destinat companiilor de transport (auto/cale ferată), specializate pe distribuția îngrășămintelor pentru agricultură, dar și utilizatorilor finali, fermierii. Apariția materialului informativ face parte din acțiunile Azomureș de responsabilizare a companiilor ce transportă pe teritoriul României cantități însemnate de îngrășăminte. Respectarea regulilor impuse prin diferite acte legislative permite desfășurarea în condiții normale a unei activități indispensabile pentru agricultura românească, aceea de a… Read more »
 • Comunicat de presă – Azomureș îl susține pe Ioan Achiriloaie la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018
  true
  Tîrgu Mureș 28 noiembrie 2017Azomureș Tîrgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură, anunță încheierea unui parteneriat cu sportivul Ioan Valeriu Achiriloaie. Schiorul brașovean este calificat la Jocurile Olimpice de iarnă, ce se vor desfășura în luna februarie 2018, în Coreea de Sud și va reprezenta România la două probe: coborâre și super G. Ioan Achiriloaie participă în această perioadă la etape din cadrul Cupei Mondiale de Schi, atât pentru pregătirea participării la Olimpiada de iarnă 2018, dar și pentru atingerea unui obiectiv personal: clasarea în primii 30 de schiori ai lumii în proba de coborâre. Despre parteneriatul… Read more »
 • Comunicat de presă – Bursele Azomureș pentru Festivalul “Academia Sighișoara”, ediția a II-a
  true
  Tîrgu Mureș05 aprilie 2017  Azomureș continuă și în 2017 parteneriatul cu organizatorii Festivalului “Academia Sighișoara” prin susținerea evenimentului, programat să se desfășoare anul acesta între 1 – 14 august, la Sighișoara. Festivalul “Academia Sighișoara”, un eveniment al Asociației “Cultura Viva”, reunește timp de două săptămâni unii dintre cei mai buni tineri muzicieni din țară și străinătate care vin să învețe de la renumiți profesori de muzică clasică. Pentru ediția din 2017, organizatorii au pregătit cursuri pentru următoarele instrumente: vioară, violă, violoncel, pian, clarinet, contrabas, precum și o secțiune dedicată celor care studiază canto.Pentru al doilea an consecutiv, Azomureș oferă tinerilor… Read more »
 • Comunicat de presă – Inaugurare oficială “Stație de Tratare Ape Industriale”
  true
  Tîrgu Mureș la20 septembrie 2016  Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a finalizat cu succes investiția într-o nouă stație de tratare a apelor industriale provenite de pe platforma de producție. Antreprenorul general al proiectul a fost compania olandeză Nijhuis Industries, specializată în proiecte de acest gen. Investiția Azomureș în stația de tratare ape industriale a fost de peste 10 milioane de euro și s-a încadrat în planul general de investiții derulat în perioada 2012 – 2015. Studiile de fezabilitate și cele de proiectare au demarat încă din 2013, iar construcția stației de tratare ape industriale… Read more »
 • Comunicat de presă – Tabăra de lectura “Narativ”, ediția I
  true
  Tîrgu Mureș la05 septembrie 2016   În perioada 26 august – 2 septembrie, echipa Asociației “Curtea Veche” a organizat, cu sprijinul Azomureș, Tabăra de lectură pentru copii Narativ, în satul Criț, județul Brașov. Douăzeci de elevi participanți, cu vârsta între 7-12 ani, au fost selecționați din Tîrgu Mureș în urma unui concurs școlar în cadrul căruia aceștia au scris de ce le place să citească. De asemenea la activitățile taberei au participat și copii ai angajaților Azomureș, selecționați în baza eseurilor redactate. Copiii au petrecut o săptămână într-o atmosferă care păstrează amintirea secolului al XV-lea la Casa Kraus, timp în care… Read more »
 • Comunicat de presă – Tabăra de lectură “Narativ”
  true
  Tîrgu Mureș la12 mai 2016   Asociația ”Curtea Veche” și Compania Azomureș vă invită să participați la tabăra de lectură ”Cărțile copilăriei – NARATIV”, ce se va desfășura în comuna Criț, județul Brașov, în perioada 26.08 – 02.09.2016. Aceasta se adresează elevilor claselor II – VII din școlile gimnaziale de pe raza municipiului Târgu Mureș.    Selecția celor 20 de elevi, participanți la tabăra de lectură, se va face astfel:– în perioada 9 – 20 mai elevii vor redacta, cu pix sau stilou cu cerneală albastră, un eseu de 1-2 pagini, format A4, prin care să se ilustreze rolul poveștilor în… Read more »

CNH

 • 20190417_PR_CNH_Industrial_Car_Design_News_Awards
  DocumentDate: 4/17/2019 5:05 PM BoxTitle: CNH Industrial and Car Design News recognize young talents in China ShowPreview: No ReferenceDate: 4/17/2019 5:05 PM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 4 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/april/Pages/CNH-Industrial-and-Car-Design-News-recognize-young-talents-in-China.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190417_CNH_Industrial_Group_Photo_Finalists_Car_Design_News_2019_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190417_PR_CNH_Industrial_WCM_Valladolid_Gold
  DocumentDate: 4/17/2019 12:01 PM BoxTitle: IVECO Valladolid plant achieves Gold Level designation in World Class Manufacturing ShowPreview: No ReferenceDate: 4/17/2019 12:01 PM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 4 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/april/Pages/IVECO-Valladolid-plant-achieves-Gold-Level-designation-in-World-Class-Manufacturing.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190417_IVECO_Valladolid_Gold_Level_WCM_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190416_PR_CNH_Industrial_ConectarAGRO
  DocumentDate: 4/16/2019 4:02 PM BoxTitle: CNH Industrial signs partnership agreement to bring state-of-the-art connectivity to Brazilian agriculture ShowPreview: No ReferenceDate: 4/16/2019 4:02 PM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 4 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/april/Pages/CNH-Industrial-signs-partnership-agreement-to-bring-state-of-the-art-connectivity-to-Brazilian-agriculture.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190416_CNH_Industrial_Conectar_AGRO_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190412_PR_CNH_Industrial_Fed Reserve_Fargo visit
  DocumentDate: 4/12/2019 9:30 AM BoxTitle: CNH Industrial welcomes Federal Reserve Bank of Minneapolis Representatives, local dignitaries and business leaders to Fargo facility ShowPreview: No ReferenceDate: 4/12/2019 9:30 AM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 4 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/april/Pages/CNH-Industrial-welcomes-Federal-Reserve-Bank-of-Minneapolis-Representatives,-local-dignitaries-and-business-leaders-to-Farg.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190412_CNHInd_Fargo_Lunch-Roundtable_04032019_29A4638_midres_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190412_PR_CNH Industrial_Annual_General_Meeting_2019
  DocumentDate: 4/12/2019 11:12 AM BoxTitle: CNH Industrial announces voting results of Annual General Meeting and publication of 2018 Sustainability Report ShowPreview: No ReferenceDate: 4/12/2019 11:12 AM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: Yes Month: 4 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/april/Pages/CNH-Industrial-announces-voting-results-of-Annual-General-Meeting-and-publication-of-2018-Sustainability-Report.aspx IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190408_PR_CNH_Industrial_CASE_Concept_Wheel_Loader
  DocumentDate: 4/8/2019 1:49 PM BoxTitle: CASE Construction Equipment unveils methane-powered wheel loader concept – ProjectTETRA ShowPreview: No ReferenceDate: 4/8/2019 1:49 PM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 4 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/april/Pages/CASE-Construction-Equipment-unveils-methane-powered-wheel-loader-concept-–-ProjectTETRA.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190408_CASE_Concept_Wheel_Loader_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190405_PR_CNH_Industrial_Dream_Company_India
  DocumentDate: 4/5/2019 9:39 AM BoxTitle: CNH Industrial India named amongst the ‘Dream companies to work for’ at Human Resource Development Congress ShowPreview: No ReferenceDate: 4/5/2019 9:39 AM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 4 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/april/Pages/CNH-Industrial-India-named-amongst-the-‘Dream-companies-to-work-for’-at-Human-Resource-Development-Congress.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190405_CNH_Industrial_India_team_with_Dream_company_to_work_for_award_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190328_PR_CNH_Industrial_HEULIEZ_QBUZZ
  DocumentDate: 3/28/2019 3:19 PM BoxTitle: HEULIEZ BUS receives largest order to date for its newly launched electric citybuses ShowPreview: No ReferenceDate: 3/28/2019 3:19 PM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 3 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/march/Pages/HEULIEZ-BUS-receives-largest-order-to-date-for-its-newly-launched-electric-citybuses.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190328_Heuliez_Citybus_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »

IPSO

 • IPSO Agricultură lider în piața de mașini și utilaje agricole participă la AGRARIA
  true
  .full-width-5cbdef38751e7 { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5cbdef38751e7 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5cbdef38751e7 .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5cbdef38751e7 .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } IPSO Agricultură, lider în piața de mașini și utilaje agricole din România, participă la ediția 25 a târgului internațional pentru agricultură, industrie alimentară și zootehnie AGRARIA, ce se va desfășura în perioada 11-14 aprilie 2019, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu (jud. Cluj). Din standul nr.E29 nu vor lipsi utilajele consacrate: John Deere, Kuhn, Manitou și Bednar. De asemenea, echipa IPSO Agricultură este pregătită să ofere fermierilor cele mai bune soluții, adaptate nevoilor… Read more »
 • PIESE DE UZURĂ BEDNAR
  true
  .full-width-5cbdef3878443 { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5cbdef3878443 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5cbdef3878443 .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5cbdef3878443 .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } .full-width-5cbdef3878ccd { min-height:30px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; } #background-layer--5cbdef3878ccd { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } Precizie, durabilitate, fiabilitate! Pentru un pământ bine lucrat, Bednar este aliatul tău de încredere sezon după sezon. Contactează reprezentantul IPSO Agricultură din zona ta pentru a beneficia de 15% discount la cele mai importante piese de uzură BEDNAR.** *Ofertă valabilă în perioada 01 aprilie – 30 septembrie 2019. *Ofertă supusă unor termene și condiții. Oferta nu se cumulează cu… Read more »
 • MENTENANȚĂ MANITOU – ULEIURI ȘI FILTRE DE ORIGINE
  true
  .full-width-5cbdef387caad { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5cbdef387caad { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5cbdef387caad .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5cbdef387caad .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } .full-width-5cbdef387d339 { min-height:30px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; } #background-layer--5cbdef387d339 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } Ai făcut revizia utilajului tău MANITOU? Te așteptăm în sediile IPSO Agricultură pentru a beneficia de 15% discount la produsele necesare mentenanței Manitou. *Ofertă valabilă în perioada 01 aprilie – 30 iunie 2019. *Pentru detalii, contactează reprezentantul IPSO Agricultură din zona ta. *Ofertă supusă unor termene și condiții. Oferta nu se cumulează cu alte promoții. .full-width-5cbdef387e20b { min-height:30px; padding:0px… Read more »
 • Încărcătoare Manitou la prețuri promoționale!
  true
  .full-width-5cbdef3880dad { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5cbdef3880dad { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5cbdef3880dad .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5cbdef3880dad .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } .full-width-5cbdef3881673 { min-height:30px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; } #background-layer--5cbdef3881673 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } MULTIFUNCȚIONAL EFICIENT PERFORMANT MANITOU Încărcătoare Manitou la prețuri promoționale! Cea mai confortabilă mașină din piață, eficiență crescută, acces unic în cabină, vizibilitate totală și reducerea semnificativă a nivelului de zgomot, sunt numai câteva din caracteristicile definitorii ale încărcătoarelor Manitou. În câmp sau în ferma de animale, Manitou este pregătit să răspundă provocărilor! * Preț fără T.V.A. Ofertă supusă unor… Read more »
 • IPSO Agricultură – gamă completă de utilaje pentru prelucrarea solului în primăvară
  true
  .full-width-5cbdef38860e1 { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5cbdef38860e1 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5cbdef38860e1 .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5cbdef38860e1 .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } Lucrările solului pentru plantele prășitoare încep imediat după recoltarea plantei premergătoare. În primăvară pot fi aplicate mai multe tehnologii pentru pregătirea patului germinativ. În acest sens fermierul poate alege fie să semene direct în câmp cu o semănătoare specială care permite prelucrarea ușoară a solului doar în locul unde este poziționată sămânța, fie să apeleze la lucrări convenționale sau la lucrări minime. Indiferent de tipul de lucrare pe care fermierul decide să-l aplice în… Read more »
 • Aceeași forță, mai multă grijă pentru mediu – noul Manitou MLT 625 75 H Stagiul V
  true
  .full-width-5cbdef388a7ec { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5cbdef388a7ec { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5cbdef388a7ec .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5cbdef388a7ec .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } Încărcătorul telescopic pentru teren accidentat Manitou MLT 625 este mașina ideală pentru ferma ta şi a fost dezvoltat cu dimensiuni ultra compacte. Acesta permite efectuarea tuturor operațiunilor de manipulare în agricultură: transportul hranei pentru animale, manipularea baloților, încărcarea și descărcarea produselor în vrac. Fie că este vorba de activități în fermele de lapte, creșterea animalelor, pepiniere, ferme avicole sau operațiuni într-un spațiu restrâns, toate acestea sunt posibile cu noul model Manitou MLT 625 75… Read more »
 • ICA2 de la John Deere – sistemul ce asigură o calitate constantă a boabelor și pierderi reduse la recoltare
  true
  .full-width-5cbdef388d4b4 { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5cbdef388d4b4 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5cbdef388d4b4 .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5cbdef388d4b4 .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } Reglarea integrată a combinei (ICA2) reprezintă soluția revoluționară a producătorului John Deere ce garantează automat un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiții. Deoarece reglajele manuale periodice nu mai sunt necesare, operatorii se pot baza pe eficiența maximă a combinei John Deere.  Odată ce mașina este configurată, ICA2 se ocupă de toate reglajele pentru restul zilei. Camerele digitale din elevatoarele de boabe curate măsoară permanent cantitatea de boabe sparte și impurități, păstrând… Read more »
 • Bednar FMT pune pe piață 5 noi implemente cu îmbunătățiri notabile
  true
  .full-width-5cbdef3891402 { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5cbdef3891402 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5cbdef3891402 .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5cbdef3891402 .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } Compania Bednar FMT a fost și anul acesta la SIMA, prilej cu care a ales să expună și cele mai noi implemente din portofoliul său. În 2019, un total de 5 utilaje vor fi introduse pe piață, de la implemente pentru prelucrarea solului până la buncăre de fertilizare si semințe. ATLAS AO_PROFI – grapă cu discuri pentru prelucrarea precisă a solului Noua grapă cu discuri ATLAS AO_PROFI va satisface și cei mai exigenți clienți… Read more »

IRUM

NHR

 • Garantat ai de câştigat!
  Preţ promoţional la pachete tractor cu plug Achiziţionează acum unul dintre pachetele de tractor cu plug şi beneficiezi de un discount de 7.300 euro. Oferta se aplică tractoarelor Deutz-Fahr 6205 Power-Shift, 6215 Power-Shift în combinaţie cu plug Poettinger Servo 35S – 5 trupite Valabilitate campanie: în limita stocului disponibil. Pentru oferta detaliată vă aşteptăm la unul… Read more »
 • Precizia contează în agricultură!
  Pachet promotional sistem de ghidare asistata Acum la pret special, 38.350 lei, sistemul de ghidare asistata  EZ-Pilot cu RTX Centerpoint format din: Monitor tactil CFX750 cu antena AG-25 Sistemul EZ-Pilot Platform kit Volan directie pentru toata gama de tractoare si combine Cod deblocare la RTX Centerpoint In plus, beneficiezi de abonament gratuit la RTX Centerpoint… Read more »
 • NHR Agropartners la Expo Agro Util 2019
  Primăvara este văzută ca o reînviere a naturii pentru că totul în jur prinde culoare şi pământul devine roditor. După o iarnă atipică, fără prea multă zăpadă, dar cu zile geroase, vremea de acum, a permis fermierilor să pună tractaorele, semănătorile şi cultivatoareşle la treabă pentru îngrijirea solului şi recolte bogate. În pauzele bine meritate… Read more »
 • Digitalizarea – O nouă etapă în evoluţia agriculturii
  Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre digitalizare în agricultură. Dar ce este de fapt aceasta? Mulţi o privesc ca pe un concept nou şi se referă la una sau mai multe verigi ale sale, mai ales la softuri de gestiune a activităţilor din fermş şi la monitorizarea culturilor, a stării de vegetaţie… Read more »
 • Performanţă oriunde în fermă!
  La achiziţia de încărcătoare cu braţ telescopic JCB disponibile în oferta noastră comercială beneficiezi de: 0% dobândă fixă pentru finanţare pe 0-3 ani, 0,49% dobândă fixă pentru finanţare de 4 ani 0,99% dobândă fixă pentru finanţare de 5 ani cu avans 5%. Încărcătoarele cu braţ telescopic JCB au o capacitate de ridicare de până la 6… Read more »
 • Ce se-ntâmplă în martie din punct de vedere agricol?
  Primavara se aproprie cu paşi repezi. Este văzută ca o renaştere a naturii. Si pe bună dreptate, căci acum este momentul când totul în jur prinde culoare, când ziua depăseşte noaptea ca durata, când ne bucurăm de clipe mai însorite iar lucrul la câmp sau în grădină devine una dintre îndeletnicirile de bază ale celor… Read more »
 • De ce si cum se realizeaza fertilizarea de primavara a culturilor de grau si rapita
  Pentru agricultori, intrarea in primavara este sinonima, printre altele, cu punerea in functiune a masinilor de fertilizat. Acest lucru se intampla deoarece, odata cu luna martie debuteaza asa-numita campanie de primavara, in care sunt incluse si fertilizarea culturilor printre care se numara cele de grau si de rapita. Fertilizarea de primavara, o etapa necesara Dupa… Read more »
 • Noile încărcătoare cu braţ telescopic JCB Seria III cu cabină Command Plus
  A fost lansată o nouă gamă de încărcătoare cu braţ telescopic JCB, cu performanțe crescute de ridicare, siguranță îmbunătățită și confort pentru șofer, precum și cabina Command Plus de generație nouă concepută atât pentru operatori agricoli cât pentru și șoferii amatori. Noua cabină, care este cu 50%  mai silențioasă decât modelul anterior, este rezultatul unor… Read more »

ALCEDO

 • Cum va fi vremea in aceasta saptamana…
  In aceasta perioada va predomina un regim termic al aerului pe ansamblu normal, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 7…22°C, in toate regiunile agricole, iar cea minima va fi cuprinsa intre -1…9°C in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Referitor la continutul de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm in cultura graului de toamna, acesta se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema) pe aproape intreg teritoriul agricol. Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare, apropiate… Read more »
 • RECOMANDARE ALCEDO: “FUNGICIDE ISCUSITE” pentru tratamentele T1 si T2 la cerealele paioase, si in special la grau!
  Dupa mult asteptatele ploi, atentie sporita la cultura de grau, dar si la celalalte cereale paioase. Si asta pentru ca odata cu aparitia precipitatiilor se creeaza conditii favorabile de dezvoltare a agentilor patogeni ce produc boli foliare, asa cum este fainarea sau septorioza. In acest context, va prezentam schema de aplicare a “FUNGICIDELOR ISCUSITE” din “PORTOFOLIUL ISCUSIT ALCEDO”, recomandate pentru tratamentul (T1) si (T2) la cerealele paioase, si in special la grau. Pentru combaterea bolilor foliare in cultura de grau, in special pentru tratamentul 1 (T1), va recomandam sa utilizati fungicide ca: BUMPER 250 EC, TOPSIN 500 SC, SALVATOR 25 EW (ORIUS 25 EW), CHEFARA (ARTEA… Read more »
 • Ce se mai intampla pe platforma de testare ATELIER ALCEDO-Deveselu?
  Daca in editiile trecute va spuneam despre cat de bine evolueaza plantele de grau, pe platforma de testare ATELIER ALCEDO-Deveselu, in aceasta perioada acordam o atentie deosebita asupra aplicarii cu precizie a produselor de protectia plantelor, dar si a fertilizantilor foliari, utilizand echipamente specializate si autorizate pentru acest mod de aplicare. Aici, diversele soiuri de grau sunt semanate pe micro-parcelele, in repetitii, ca in final sa putem face o analiza cat mai exacta, inclusiv analiza statistica, conform tehnicii experimentale. Asadar, in urma cu cateva zile am aplicat fertilizantii foliari ALGAMAX FLUID, ALGAMAX COMPLEX NPK, FoliMAX Trity-IQ, FoliMAX Sulf-IQ, FoliMAX Cereals SC si MICROFERT-U.… Read more »
 • Stiati ca,
  Stiati ca, SALVATOR 25 EW combate un numar mare de agenti patogeni la: grau, orz, rapita, legume, pomi fructiferi si vita-de-vie? In news-ul de astazi, va aducem in atentie “fungicidul iscusit” SALVATOR 25 EW (a doua denumire comerciala a produsului ORIUS 25 EW), pe care-l gasiti in “PORTOFOLIUL ISCUSIT ALCEDO”. Acest fungicid ofera o buna eficienta impotriva: bolilor foliare la grau si orz (T1), putregaiuri si fainarea la rapita, dar si la legume, pomi fructiferi si vita-de-vie, impotriva patarilor si fainarii! Retineti! Tratamentele se aplica fie preventiv, cand sunt conditii optime de infectie, fie la aparitia primelor simptome de infectie, perioada de aplicare fiind specifica fiecarei culturi. Pentru mai… Read more »
 • ARCHER TURBO, fungicid cu doua substante active din clase chimice diferite, recomandat la grau si orz!
  Aveti probleme cu bolile foliare la grau si orz si nu stiti ce sa faceti? ARCHER TURBO este un fungicid iscusit, cu doua substante active din clase chimice diferite, cu efect preventiv, curativ si eradicativ. Datorita modului de formulare, ARCHER TURBO actioneaza chiar si la temperaturi mai scazute, fiind fungicidul recomandat de noi pentru tratamentele timpurii. Pentru mai multe detalii despre acest produs, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiti, disponibila acum din AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/… Read more »
 • RECOMANDARE ALCEDO: BUMPER 250 CE, fungicidul iscusit eficient impotriva bolilor foliare din culturile de cereale paioase!
  In culturile de cereale paioase, in lipsa tratamentului preventiv cu fungicide, bolile foliare si ale spicului produc pagube serioase, totul reflectandu-se intr-o productie finala de slaba calitate. Fermierii iscusiti au la indemana BUMPER 250 CE, un fungicid fabricat in Romania, pe care-l gasesc in “PORTOFOLIUL ISCUSIT ALCEDO” si pe care-l pot utiliza pentru primul tratament fitosanitar (T1). El actioneaza ca un scut protector, protejand tinerele plante de: fainare, septorioza, fuzarioza, sfasierea frunzelor sau rugini. Se poate aplica de la infratirea cerealelor si pana la sfarsitul impaierii (BBCH 21-35). Pentru mai multe detalii despre acest produs, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din… Read more »
 • RIVAL + STARANE, combinatia iscusita in combaterea eficienta a buruienilor din cerealele paioase!
  Pentru fermierii iscusiti care vor sa scape de buruienile problema din culturile de cereale paioase, in news-ul de astazi, va readucem in atentie erbicidele din gama RIVAL, produse fabricate in Romania, si pe care le gasiti in “Portofoliul iscusit ALCEDO”. Asadar, daca anumite erbicide va conditioneaza perioada de aplicare, erbicidele din familia RIVAL (RIVAL STAR 75 GD si RIVAL SUPERSTAR 75 GD) impreuna cu STARANE 250 EC au o fereastra mai larga de aplicare, de la faza de infratire pana la burduf. Este important de mentionat faptul ca, aceste erbicide asigura un spectru mare de combatere, chiar si impotriva buruienilor problema, precum: palamida, turita, musetelul, etc. Mai mult,… Read more »
 • Stiati ca,
  FENOVA SUPER (FOXTROT 69 EW) este erbicidul eficient in combaterea buruienilor monocotiledonate anuale din cultura de grau, inclusiv buruienile problema iarba vantului (Apera spica-venti) si ovazul salbatic (Avena spp.)? FENOVA SUPER este un erbicid selectiv de contact si sistemic, si-l puteti gasi in „Portofoliul de Produse Iscusite” de la ALCEDO. Este absorbit in principal prin frunze si translocat acropetal si bazipetal catre radacini si rizomi, stopand cresterea dupa 1-3 zile, aparitia clorozei dupa 7-14 zile, si in cele din urma necrozarea si moartea buruienilor. Pentru mai multe detalii despre acest produs, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga… Read more »

SCDA Livada

 • No items

SCDA Turda

 • Anunt examen promovare in grad
  true
  Documente atasate : Anexa I BIBLIOGRAFIE SI TEMATICA ASISTENT CERCE. ZOOTEH. Anexa II BIBLIOGRAFIE SI TEMATICA ECONOMIST Read more »
 • Rezultatele din proiectul Agrofarm
  true
  INTERLOG COM S.R.L BRAD, în calitate de beneficiar,  anunță închiderea  proiectului „AGROFARM – DOBÂNDIRE DE CĂTRE FERMIERI  DE COMPETENȚE IN GESTIONAREA FERMEI – CJ”, la care SCDA Turda a fost partener, implementat în perioada martie 2018 – martie 2019, proiect  finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, Submăsura 1.1 „Sprijin pentru formarea profesională și dobândirea de competențe”. Proiectul s-a adresat fermierilor din judetul Cluj , beneficiari de sprijin ai submăsurilor 6.1 si 6.3  și a avut ca obiectiv principal îmbunătățirea calității resurselor umane prin programe de pregătire profesională pentru 250 de fermieri. S-au organizat 10 serii de… Read more »
 • Anunt privind rezultatul selectiei dosarelor de concurs
  true
  Read more »
 • SCDA Turda organizeaza concurs la sediul instituției în data de 29.03.2019 la ora 8 pentru ocuparea mai multor posturi
  Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Turda organizează concurs la sediul instituției în data de 29.03.2019 la ora 8 pentru ocuparea următoarelor posturi: – 1 post de sef baza experimentală(S)-minim 3 ani experiență în specialitatea agronomie; – 1 post de  inginer agronom(S)-minim 3 ani experiență în specialitatea agronomie; – 1 post de  asistent de cercetare științifică (S) în zootehnie cunoscator a unei limbi straine de circulatie internationala; – 1 post de  asistent (M); – 1 post de tehnician agricol(M); – 1 post de economist(S); – 1 post de economist(S) – minim 5 ani experiență în dom. financiar  contabil; – 1… Read more »
 • SCDA vinde prin licitaţie publică tractoare, maşini şi utilaje agricole
  Obiectul licitatiei Utilajele ce fac obiectul licitaţiei au fost  aprobate prin hotărârea consiliului de administraţie nr. 116 din data de 17.12.2018. Preţurile de pornire sunt următoarele : Tractor U650                                                             buc         1                             12.000 lei Buncare depozit 15 to pt.cereale                            buc         2     … Read more »
 • Programul sesiunii interne de referate si comunicari stiintifice – SCDA 2019
  8 februarie 2019: 1.PARTICULARITĂŢI ALE PROGRAMULUI DE AMELIORAREA SOIEI DE LA SCDA TURDA Autori: ing. NEGREA Adrian, dr. ing. REZI Raluca-Dana,  dr. ing. URDĂ Anca-Camelia, dr. ing. MUREŞANU Eugen   2.CINCI ANI DE ORGANIZARE A PLATFORMEI LOTURILOR DEMONSTRATIVE CU SOIA LA SCDA TURDA Autori: Dr. ing. REZI Raluca-Dana, Dr. ing. URDĂ Anca-Camelia, ing. NEGREA Adrian, Dr. ing. MUREŞANU Eugen, dr. DIMA Dragoş   3.EFECTUL RETARDANTILOR ASUPRA INSUSIRILOR MORFO-FIZIOLOGICE, A PRODUCTIEI SI CALITATII LA GRAUL DE TOAMNA Autori: Drd.ing.Adina VARADi, drd.ing.Diana HIRISCAU, dr.ing.Rozalia KADAR, prof.dr.Marcel M. DUDA   4.COMPORTAREA SOIURILOR DE GRAU DE TOAMNA CREATE LA SCDA TURDA IN CONDITIILE SEMANATULUI… Read more »
 • Felicia TD
  true
  Read more »
 • Nicola TD
  true
  Read more »

Tehnofavorit

 • NOUL MET 3000 rampa DELTA ( 18-28 )m
  MET 3000 APOLLO RAMPA DELTA Read more »
 • PROMOTII
  Combina de tocat baloti CTB-22-Zimbru Produsele sunt disponibile si pe AFIR Read more »
 • PIESE DE SCHIMB
  Read more »
 • INDAGRA 2018
  SC TEHNOFAVORIT a participat la expozitia targul INDAGRA  2018     Read more »
 • AGRARIA 2016
  SC TEHNOFAVORIT va participa la Expozitia  AGRARIA in perioada 21-24 Aprilie 2016.   Localitatea  Jucu  jud.  CLUJ   Parc  Industrial Tetarom  III     Descarca   invitatie   Read more »
 • 20 de ani de la infiintarea SC TEHNOFAVORIT
  Video Read more »
 • AgriPlanta – RomAgroTec
  SC TEHNOFAVORIT va participa la Expozitia AgriPlanta – RomAgroTec 2015,  in perioada 4 - 7 iunie 2015, in Fundulea, judeţul Călăraşi. Vă  aşteptăm   să vizitaţi standul nostru.   Read more »
 • AGRA EXPO TRANSILVANIA
  TEHNOFAVORIT a paticipat  in perioada 7-10 mai 2015 la AGRA EXPO TRANSILVANIA  Cluj-Napoca Read more »

TOPZON

pria events

 • PRIA Drugs and Medicine Publicity
  Ca la fiecare început de an, PRIAevents, organizează conferința PRIA Drugs and Medicine Publicity în data de 20 februarie 2017, la Ramada Majestic ( Calea Victoriei nr. 38-40 ), sala I.L Caragiale,  începând cu ora 9,30, eveniment în cadrul căruia vor fi dezbătute teme actuale, de interes pentru sistemul sanitar, alături de toți cei implicați, precum: legea publicității la medicamente și dispozitive medicale, codurile de conduită respectate de industria farmaceutică, codul etic pentru marketingul în industria medicamentelor, rolul reglementatorilor, rolul societăților profesionale, rolul lanțurilor farmaceutice, reglementarea publicității suplimentelor alimentare. De asemenea, rolul mass mediei, dar și al rețelelor sociale vor fi… Read more »
 • PRIA Competition 2018
  Ca la fiecare început de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la cel mai complex eveniment dedicat concurenței și mediului de business. Toate sectoarele economiei sunt direct interesate –  financiar – bancar, asigurări, retail sănătate și farmaceutice, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai. Acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri  juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști. Concurența… Read more »
 • Shakespeare School a sărbătorit15 ani de engleză cu caracter
  true
  A fost marcat astfel un deceniu şi jumătate de activitate neîntrerupta, în care peste 20.000 de copii şi adolescenţi au învăţat limba lui Shakespeare şi au obţinut rezultate excepţionale la examenele internaţionale Cambridge. Astăzi, Shakespeare School număra 4 centre în Capitală, 2700 de cursanţi anual, o echipă formată din 33 de profesori de top, multe premii şi o recunoaştere internaţionala importantă – distincţia de „Cel Mai Bun Centru de Pregătire a Examenelor Cambridge din Romîânia”, acordată anul acesta de Cambridge English. Cei 15 ani de activitate au fost sărbătoriţi în cadrul unei Gale Aniversare găzduită de Teatrul Naţional, la care… Read more »
 • Noile tipuri de ”taxiuri zburatoare” care ruleaza pe baza tehnologiei blockchain
  A aparut un nou tip de ”taxiuri zburatoare” care nu dispun de pilot. Acest tip de aeronave dispun  de decloare pe verticala, poarta numele de eVTOL. Este, practic o drona pentru pasageri ce se conduce automat. Este construita folosind sistemul blockchain, blockchain reprezinta  tehnologia care stapaneste si bitcoinul. VIMANA foloseste blockchain pentru a preveni avioanele de a intra in coliziune unele cu altele. VIMANA dispune de inteligenta artificiala. Aceasta aeronava are o raza de acoperire de 550 de mile si poate sustine pana la 900 de kg. Dar VIMANA nu este singura companie care foloseste drone pentru a transporta pasageri,… Read more »
 • Primăria Voluntari județul Ilfov, împreuna cu Fundația Scheherazade și Centrul de zi ”Lumea spiridușilor” a organizat joi 23 noiembrie, 2017 la sediul AutoKlass-Pipera Fasion Show – Gala Scheherazade ”Călătoria unei speranţe” .
  true
  Prezentarea de moda organizata in scop caritabil a fost sustinuta de desingeri precum: Victoria 46,  MaxMara, Karen Millen si de sponsori precum: Enel, Autoklass, Nutre , Sephora,  Romstal, DNATA, Aqua Carpatica ,  Samburesti, Coffe Stretto ,TopLine, Anastasia, Maison Noir,  Yolo Media,  C 10, Condor Style.   Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa domnului Prefect al judetului Ilfov Ghincea Marius Cristian a doamnei Secretar de Stat Ramona Lohan si a unor reprezentanti ai Corpul Diplomatic şi consular, ai statelor cu care Romania intretine relatii diplomatice din: Japonia, Vatican, Turcia, Argentina, Turkmenistan, Georgia, Kuweit, Pakistan, Palestina, Slovacia, politicienti , reprezentanţi ai mediului de… Read more »
 • Aircraft Owners and Pilot Association of Romania and Romatsa organize the Seminar on the role of weather information in general aviation on 23 November 2017
  The Association of Aircraft Owners and Pilots in Romania, in partnership with Romatsa, organizes the Weather Seminar: the role of weather information in general aviation on Thursday, November 23, starting at 17.30 in Bucharest. The event represents the quarterly meeting of the Aircraft and Pilots Owners Association of Romania and will mark 4 years since the establishment of this Association. Join the Weather Seminar organized by the Aircraft Owners and Pilots Association of Romania in partnership with Romatsa and: -You will find important weather information and the role of weather information in general aviation -You will discover ROMATSA’s weather briefing… Read more »
 • Aircraft Owners and Pilot Association of Romania și Romatsa organizează Seminarul despre rolul informarii meteo în aviația generală in 23 noiembrie 2017
  Evenimentul reprezintă întâlnirea trimestrială a membrilor Aircraft Owners and Pilots Association of Romania și totodată va marca 4 ani de la înființarea acestei Asociații. Participati la Semiarul Meteo oranizat de Aircraft Owners and Pilots Association of Romania, in parteneriat cu Romatsa  si Veți afla informații importante despre vreme și despre rolul informării meteo în aviația generală Veți descoperi platforma ROMATSA de briefing meteo, disponibilă pentru piloți Veți ști care este influența factorilor meteo în aviație Veți realiza importanța briefingului meteo corect și veți beneficia de câteva exemple de platforme de informare meteo Veți putea discuta cu peroane care au aceeași… Read more »
 • In data de 20 noiembrie 2017, Camera de Comert Romana Olandeza (NRCC) organizeaza in Bucuresti cea de-a treia editie a evenimentului dedicat companiilor de tip IMM – NRCC Night of the SMEs
  In data de 20 noiembrie 2017, Camera de Comert Romana Olandeza (NRCC) organizeaza in Bucuresti cea de-a treia editie a evenimentului dedicat companiilor de tip IMM – NRCC Night of the SMEs . PRIAevents este partener al NRCC Night of the SMES 2017 pentru al doilea an consecutiv.   Lansat in anul 2015, evenimentul este unul interactiv, dedicat persoanelor din top managementul companiilor mici si mijlocii. Succesul primelor editii din Bucuresti a condus la decizia de a organiza evenimentul si in tara, in alte orase unde Camera este prezenta cu activitati, Clujul fiind prima destinatie – editia din 23 martie, organizata… Read more »

Terrasharp

 • Rilievi con drone
  TERRASHARP, il racconto dei nostri rilievi con drone in Sud Africa Il primo rilievo con drone in Sud Africa effettuato dal team TERRASHARP è stato presso l’azienda vinicola De Grendel, wine estate che si affaccia sulla città di Cape Town. Curiosi di scoprire come è andata? Il racconto dei rilievi con drone che il team TERRASHARP ha condotto in Sud Africa inizia a Novembre 2018. L’autunno rappresenta il periodo dell’anno in cui ormai è terminato il periodo di raccolta in tutto l’emisfero nord del mondo. Federico Barone, il nostro responsabile agronomico, è stato il primo componente del team a vivere… Read more »
 • Malattie delle piante
  Quali sono le malattie delle piante? Molte malattie delle piante non possono essere curate, eppure esiste una soluzione. Attraverso gli studi e le tecniche sviluppate da TERRASHARP è possibile identificare le malattie delle piante. Ecco come sconfiggere le malattie delle piante prima che attacchino tutto il terreno agricolo.Prendiamo il caso della vite. La vite è una delle coltivazioni più antiche in Europa, diffusa oltre 10.000 anni fa ai popoli di tutto il mondo. La vite proviene dall’area geografica che attualmente corrisponde alla zona del Mar Nero della Georgia. Si narra che il popolo romano impiantava le viti per dispensare il… Read more »
 • Malattie della vite
  true
  Virus dell’accartocciamento fogliare Il monitoraggio dei vigneti è un aspetto chiave della viticoltura di precisione. I droni rappresentano un modo affidabile e competitivo per ottenere buoni risultati anche per il rilevamento delle malattie. Vogliamo concentrare i nostri sforzi sulle malattie che maggiormente colpiscono la viticoltura mondiale come il Mal dell’Esca, la Flavescenza dorata e il virus dell’accartocciamento fogliare. La malattia dell’accartocciamento fogliare (abbreviata con l’acronimo inglese GLD) è una delle principali malattie che possono colpire la vite. È causata da diversi virus della famiglia Closteroviridae che agiscono insieme e che causano i sintomi. Il Grapevine Leafroll-virus associated 3 (GLRaV-3) sembra… Read more »
 • Fieragricola 2018
  true
  Arrivare a Fieragricola di Verona non è facile. Un’ora e 45 door to door da San Bonifacio la dice lunga. Abbastanza per stancare chiunque prima dell’ingresso. Ma il team TERRASHARP non si da per vinto e arriva al punto molto prima della scadenza. Grazie agli amici di Macchine&Trattori (che ringraziamo infinitamente per l’opportunità) riusciamo ad avere ingressi gratuiti per la manifestazione che da subito si rivela una stupenda kermesse di macchine agricole mirabolanti come mai avevo visto nella mia vita da quando avevo iniziato a fare l’agricoltore trent’anni fa. Macchine e Trattori alla fiera internazionale 2018 a Verona Marco ed… Read more »
 • Conferma dati raccolti
  true
  Anche durante il fine settimana siamo completamente operativi. Infatti, abbiamo trascorso la giornata volando in diversi campi e confermando i dati raccolti del giorno prima. Abbiamo creato una griglia con coordinate GPS tratte dalle immagini acquisite dal drone e collegandole con i registri di volo siamo stati in grado di acquisire una visione immediata della corretta geo-posizione delle aree rilevate dalle foto: Potrebbe essere il punto che perde acqua del precedente articolo Perdite nei tubi d’irrigazione o potrebbe essere una forte presenza di sintomi dell’accartocciamento fogliare. Abbiamo iniziato ad applicare i nostri algoritmi e script personalizzati e i risultati erano… Read more »
 • I nostri primi voli
  true
  Il team di TerraSharp ha visitato l’azienda vitivinicola Kanonkop che conta più di 100 ettari. Abbiamo ricevuto un caloroso benvenuto da Di Abrie Beeslar, il responsabile della cantina ed enologo dell’anno per gli ultimi 3 anni. I vigneti di Kanonkop sono famosi perché sono alcuni dei più adatti per la produzione di vini di alta qualità; il Pinotage Black label si ottiene a partire da una vigna risalente al 1953 che è l’orgoglio della tenuta. A Stellenbosch si possono vedere i vigneti sulle pendici delle colline fino a dove gli occhi si riescono a spingere. Far volare il drone all’altitudine… Read more »