Informații și actualități de la partenerii AGRIM

Ameropa Grains

AgribusinessJob

AIPROM

 • No items

ALCEDO

 • Stiati ca,
  TOPGUARD 25 SC este fungicidul eficient in combaterea unor boli la floarea-soarelui, tomate, mar si vita de vie? TOPGUARD 25 SC (IMPACT 25 SC) este solutia ideala pentru combaterea unor boli precum patarea bruna si frangerea tulpinilor la floarea-soarelui, fainarea la tomate si vita-de-vie, fainarea si rapanul la mar. Fermierii pot gasi acest produs in “PORTOFOLIUL DE PRODUSE ISCUSITE de la ALCEDO”, fiind un fungicid cu actiune sistemica, care este absorbit de aparatul foliar si translocat rapid in intreaga planta, protejandu-i noile cresteri. TOPGUARD 25 SC are  efect de lunga durata, pana la 6 saptamani, ce garanteaza flexibilitate in aplicare. Pentru… Read more »
 • Pentru culturi sigure si sanatoase la cereale paioase, efectuati tratamentul semintelor cu PACHETUL LANGIS AMIRAL PROFFY+ !
  Cu totii stim ca, fara o samanta de calitate, si un tratament adecvat impotriva daunatorilor din sol, dar si a bolilor cu transmitere prin samanta, startul unei culturi poate fi afectat si, in consecinta, rezultatul poate fi diminuarea productiei, sau chiar intoarcerea culturii. Pentru culturile de cereale paioase pe care le veti infiinta in aceasta toamna, ALCEDO vine cu PACHETUL ISCUSIT LANGIS AMIRAL PROFFY+. Acesta contine: insecticidul LANGIS (300 g/l cipermetrin), fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS (tebuconazol 60 g/l), dar si fertilizantul foliar MICROFERT-U. Insecticidul LANGIS este destinat tratamentului semintelor de grau, orz, dar si porumb si floarea-soarelui, pentru combaterea viermilor sarma (Agriotes spp.),… Read more »
 • Impotriva fainarii la vita-de-vie, mar, dar si la culturile de legume, SULPHUR 80 WG, recomandarea viabila si rapida a specialistilor!
  In aceasta perioada, fermierii se pot confrunta cu fainarea, in special, la vita de vie, una dintre cele mai cunoscute boli, cu consecinte negative asupra recoltelor. Fainarea este provocata de diferite ciuperci, iar in acest context poate fi usor de combatut utilizand fungicidul SULPHUR 80 WG, produs pe care-l gasiti in portofoliul de “Produse Iscusite de la ALCEDO”. Despre acest produs, va spunem ca este un fungicid de contact, ce contine 80% sulf, avand o formulare moderna granulata, care adera foarte bine pe frunza, asigurand protectie imediata. SULPHUR 80 WG se poate folosi atat la vita de vie, cat si la… Read more »
 • Stiati ca,
  Stiati ca, MANOXIN MIX si MANOXIN COMBI sunt fungicidele care va ajuta sa combateti mana in culturile de cartof, plantatiile viticole, dar si la tomate, atat la avertizare, cat si ca tratament curativ? Despre MANOXIN MIX (a doua denumire comerciala a lui ARMETIL M) si MANOXIN COMBI (a doua denumire comerciala a lui ARMETIL COBRE) va spunem ca le gasiti in portofoliul de “Produse Iscusite de la ALCEDO”. Aplicate la momentul oportun, MANOXIN MIX si MANOXIN COMBI sunt absorbite foarte bine in plante, asigurandu-le o buna protectie. Retineti! Tratamentele preventive sunt importante, in reducerea infectiilor severe. Pentru mai multe detalii despre aceste produse, va rugam sa apelati la reprezentantii… Read more »
 • Stiati ca,
  Stiati ca, Insecticidul MOSPILAN 20 SP actioneaza prin contact si ingestie asupra tuturor stadiilor de dezvoltare ale insectelor (ou-larva-adult) fiind un produs prietenos cu entomofauna utila, inclusiv albinele? MOSPILAN 20 SP se poate utiliza in combaterea eficienta a multor daunatori din: legumicultura, viticultura, pomicultura, floricultura, silvicultura, dar si din culturile de cartof. Pentru mai multe detalii despre acest produs, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiti, disponibila acum din AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/ Echipa ALCEDO https://www.youtube.com/watch?v=L2953ftDk2A&feature=youtu.be The… Read more »
 • KARIS 10 CS, insecticid modern, cu eliberare lenta a substantei active, cu actiune prelungita in combaterea daunatorilor din culturile agricole si horticole!
  KARIS 10 CS este un piretroid, care prin modul de formulare incapsulata, permite eliberarea lenta a insecticidului, ceea ce face ca acesta sa aiba o actiune insecticida pentru o perioada mai lunga de timp, deci o protectie mai buna a culturilor. Acest insecticid are actiune puternica de contact si ingestie, atat asupra adultilor cat si asupra larvelor si poate fi gasit in “PORTOFOLIUL DE PRODUSE ISCUSITE de la ALCEDO”. KARIS 10 CS combate o gama larga de insecte la: cereale paioase, rapita, mazare, fasole de camp, cartof, sfecla de zahar, varzoase, morcov, salata verde, pastarnac, par. Pentru mai multe detalii despre acest… Read more »
 • FASTER DELTA, INSECTICID ISCUSIT de la ALCEDO pentru culturi agricole si horticole!
  Fermierii iscusiti au la dispozitie FASTER DELTA, insecticid piretroid care actioneaza asupra sistemului nervos al insectelor, cu efect repelent si de soc, actionand, totodata, si ca un inhibitor de nutritie asupra acestora. FASTER DELTA are o multime de omologari, si poate fi gasit in portofoliul de “Produse Iscusite de la ALCEDO”. Utilizat la momentul potrivit, combate cu succes o gama larga de insecte din culturi agricole si horticole, ca: cereale, rapita, porumb, floarea-soarelui, sfecla de zahar, cartof, lucerna, prun, cires, cais, piersic, vita de vie, tomate, vinete, salata, fetica si varza. Precizam ca insecticidul are actiune de contact si ingestie, atat asupra adultilor cat si asupra larvelor, avand efect 7-10 zile,… Read more »
 • Solutii ISCUSITE pentru MAXIMIZAREA PRODUCTIEI LA PORUMB, numai de la ALCEDO!
  Primavara 2019 nu a fost lipsita de provocari din partea vremii. Vara a venit de putin timp iar FERMIERII ISCUSITI trebuie sa se ingrijeasca, astfel incat PORUMBUL sa fie din nou regina agriculturii Romaniei. Perioadele de stres (baltiri, seceta, grindina, atac de agenti fitopatogeni si daunatori) au facut ca elementele nutritive sa fie indisponibile sau disponibile in cantitati limitate. De aceea, ALCEDO vine cu o STRATEGIE COMPLETA de biostimulare si nutritie foliara la cultura PORUMBULUI. Pentru mai multe detalii despre aceasta STRATEGIE, va rugam intrati pe site-ul Sanatatea plantelor, dand click AICI.   [youtube https://www.youtube.com/watch?v=vxbo9jbOX6U?feature=oembed&w=500&h=375] The post Solutii ISCUSITE pentru… Read more »

APIMAR

 • Pompierii fac controale în câmp pe perioada de recoltare a cerealelor
  Inspectorii Serviciului de Prevenire al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila verifică respectarea normelor de prevenire a incendiilor la societăţile agricole şi asociaţiile de profil de pe raza judeţului Brăila care recoltează cerealele păioase. Cum majoritatea incendiilor de lanuri sunt generate de neglijenţa umană  sau de defecţiunile tehnice care pot apărea la maşinile şi utilajele […] Sursa: Agrointel Pompierii fac controale în câmp pe perioada de recoltare a cerealelor Read more »
 • ALERTĂ DE LA METEOROLOGI: SE VA DEPĂȘI PRAGUL CRITIC!
  Alertă ANM! Potrivit meteorologilor, și astăzi, joi – 20 iunie, vremea va fi în continuare călduroasă în orele amiezii, când şi disconfortul termic se va menţine accentuat, indicele temperatură – umezeală (ITU) urmând a atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. În plus, se află în vigoare o alertă meteo de Cod […] Sursa: Agrointel ALERTĂ DE LA METEOROLOGI: SE VA DEPĂȘI PRAGUL CRITIC! Read more »
 • Situația ANSVSA privind focarele încă existente de peste porcină africană
  Veste bună de la ANSVSA! În decurs de o lună de zile, numărul de focare de pestă porcină africană de pe teritoriul țării noastre a scăzut considerabil, de la 397 de focare, câte se înregistrau la jumătatea lunii mai, la 55 de focare, existente astăzi, miercuri – 19 mai, în 31 de localități din 11 […] Sursa: Agrointel Situația ANSVSA privind focarele încă existente de peste porcină africană Read more »
 • Membrii cooperativelor, scutiri de impozite pe clădiri și terenuri agricole
  Scutiri de impozite pe clădiri și terenuri pentru fermieri! Un ordin al ministrului Finanțelor a fost publicat în ediția de ieri, marți – 18 iunie, în Monitorul Oficial și prevede clar care sunt criteriile potrivit cărora membrii cooperativelor beneficiază de scutirile de la plata impozitului pe clădiri și terenuri. ”UNCSV salută publicarea în Monitorul Oficial […] Sursa: Agrointel Membrii cooperativelor, scutiri de impozite pe clădiri și terenuri agricole Read more »
 • Președintele Klaus Iohannis a semnat o lege importantă pentru fermieri
  Lege semnată de președintele Klaus Iohannis! Șeful statului a semnat astăzi, miercuri, 19 iunie decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție (PL-x 80/04.03.2019). Decretul semnat de președinte vine cu […] Sursa: Agrointel Președintele Klaus Iohannis a semnat o lege importantă pentru fermieri Read more »
 • Ce cred românii despre agricultura bio? Prețuri prea mari și etichete în care nu poți avea încredere!
  Românii vor să mănânce bio, dar foarte puțini știu ce înseamnă acest lucru. Aceata este una dintre concluziile unui recent studiu realizat la solicitarea fundației World Vision România, privind percepția românilor despre agricultura ecologică. Rezultatele analizei au fost prezentate astăzi, miercuri – 19 iunie, în cadrul unui eveniment care s-a desfășurat la sediul Fundației Româno-Americană. […] Sursa: Agrointel Ce cred românii despre agricultura bio? Prețuri prea mari și etichete în care nu poți avea încredere! Read more »
 • TRANSMISIE LIVE: Ziua Câmpului FMC de la Dulcești, județul Neamț
  Ziua Câmpului FMC de la Dulcești, județul Neamț este un eveniment așteptat de fermieri, mai ales că va aduce o prezentare a tehnologiilor agricole de ultimă generație. Agrointeligența – AGROINTEL.RO transmite în direct reuniunea din câmp pentru ca și fermierii care nu pot ajunge la Dulcești să afle care sunt noutățile din portofoliul companiei FMC. Sursa: Agrointel TRANSMISIE LIVE: Ziua Câmpului FMC de la Dulcești, județul Neamț Read more »
 • MINISTERUL AGRICULTURII: PLATA SUBVENȚIILOR ESTE ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE!
  Plățile subvențiilor pentru beneficiarii programului de tomate sunt în plină desfășurare! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că la data de 15 iunie 2019 s-a încheiat perioada de valorificare a producției minime necesare de 2.000 kg tomate/1000 mp, în conformitate cu HG 107/2019 privind Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate […] Sursa: Agrointel MINISTERUL AGRICULTURII: PLATA SUBVENȚIILOR ESTE ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE! Read more »

APPRS

 • Inverzirea pe intelesul fermierilor
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”link” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2019/02/Brosura-A4_3.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”bounceIn”]Download Inverzirea pe intelesul fermierilor[/trx_button] Read more »
 • Pozitia APPR privind viitorul PAC
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”link” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2019/02/Brosura-21×21-cm_3.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”bounceIn”]Download Pozitia APPR privind propunerea Comisiei Europene de restructurare a PAC pentru perioada 2021-2027[/trx_button] Read more »
 • 6 Iunie – APPR la primul Congres European al Porumbului Bruxelles 2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/07/CP-Congres-Porumb-06.06.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]06 iunie 2018 Bruxelles[/trx_button]   Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 22.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-22.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 22.2018[/trx_button] Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 21.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-21.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 21.2018[/trx_button] Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 20.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-20.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 20.2018[/trx_button] Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 19.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-19.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 19.2018[/trx_button] Read more »
 • INFO PORUMB Saptamana 17.2018
  [trx_button type=”square” style=”filled” size=”medium” icon=”icon-file-pdf” bg_style=”custom” link=”http://apprs.ro/wp-content/uploads/2018/06/INFO-PORUMB-Saptamana-17.2018.pdf” target=”blank” popup=”no” animation=”fadeIn”]INFO PORUMB Saptamana 17.2018[/trx_button]   Read more »

AZOMUREȘ

 • Comunicat de presă – Trei produse noi în portofoliul Azomureș
  true
  Azomureș lansează oficial 3 tipuri noi de îngrășământ complex, de tip NP și NPK, parte din strategia de dezvoltare a companiei.Provocările care stau în fața sectorului agricol sunt cele de a răspunde cerințelor crescânde de hrană ale omenirii și, în același timp, să asigure creșterea eficienței economice a fermelor agricole, concomitent cu prezervarea mediului înconjurător. Este unul dintre motivele pentru care cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, Azomureș Tîrgu Mureș, a realizat în ultimii ani progrese notabile în ceea ce privește dezvoltarea de produse noi, adaptate actualelor condiții climatologice, dar și cerințelor fermierilor români. Susținem dezvoltarea… Read more »
 • Comunicat de presă – Safety Seminar 2018
  true
  Cluj Napoca 25 aprilie 2018 Cei mai importanți producători de îngrășăminte din Europa se reunesc la Cluj-Napoca și Tîrgu Mureș, în cadrul evenimentului anual dedicat sănătății și securității în muncă (SSM). Între 25 – 27 aprilie 2018, la invitația Azomureș, Asociația Europeană a Producătorilor de Îngrășăminte – Fertilizers Europe organizează întâlnirea anuală a specialiștilor din domeniul sănătății și securității în muncă. Pe parcursul a trei zile, prin intermediul unor seminarii și discuții tehnice, invitații vor împărtăși experiențe proprii privind securitatea în muncă. Implicarea Azomureș în organizarea evenimentului anual al Fertilizers Europe coincide cu lansarea programului „Excelență operațională” în domenii ca… Read more »
 • Comunicat de presă – Lansare ghid de transport în siguranță a îngrășămintelor
  true
  Tîrgu Mureș la 23 ianuarie 2018Azomureș lansează noul ghid de transport în siguranță a îngrășămintelor pentru agricultură, destinat transportatorilor și utilizatorilor finali.Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, lansează astăzi, la Tîrgu Mureș, un ghid practic destinat companiilor de transport (auto/cale ferată), specializate pe distribuția îngrășămintelor pentru agricultură, dar și utilizatorilor finali, fermierii. Apariția materialului informativ face parte din acțiunile Azomureș de responsabilizare a companiilor ce transportă pe teritoriul României cantități însemnate de îngrășăminte. Respectarea regulilor impuse prin diferite acte legislative permite desfășurarea în condiții normale a unei activități indispensabile pentru agricultura românească, aceea de a… Read more »
 • Comunicat de presă – Azomureș îl susține pe Ioan Achiriloaie la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018
  true
  Tîrgu Mureș 28 noiembrie 2017Azomureș Tîrgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură, anunță încheierea unui parteneriat cu sportivul Ioan Valeriu Achiriloaie. Schiorul brașovean este calificat la Jocurile Olimpice de iarnă, ce se vor desfășura în luna februarie 2018, în Coreea de Sud și va reprezenta România la două probe: coborâre și super G. Ioan Achiriloaie participă în această perioadă la etape din cadrul Cupei Mondiale de Schi, atât pentru pregătirea participării la Olimpiada de iarnă 2018, dar și pentru atingerea unui obiectiv personal: clasarea în primii 30 de schiori ai lumii în proba de coborâre. Despre parteneriatul… Read more »
 • Comunicat de presă – Bursele Azomureș pentru Festivalul “Academia Sighișoara”, ediția a II-a
  true
  Tîrgu Mureș05 aprilie 2017  Azomureș continuă și în 2017 parteneriatul cu organizatorii Festivalului “Academia Sighișoara” prin susținerea evenimentului, programat să se desfășoare anul acesta între 1 – 14 august, la Sighișoara. Festivalul “Academia Sighișoara”, un eveniment al Asociației “Cultura Viva”, reunește timp de două săptămâni unii dintre cei mai buni tineri muzicieni din țară și străinătate care vin să învețe de la renumiți profesori de muzică clasică. Pentru ediția din 2017, organizatorii au pregătit cursuri pentru următoarele instrumente: vioară, violă, violoncel, pian, clarinet, contrabas, precum și o secțiune dedicată celor care studiază canto.Pentru al doilea an consecutiv, Azomureș oferă tinerilor… Read more »
 • Comunicat de presă – Inaugurare oficială “Stație de Tratare Ape Industriale”
  true
  Tîrgu Mureș la20 septembrie 2016  Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a finalizat cu succes investiția într-o nouă stație de tratare a apelor industriale provenite de pe platforma de producție. Antreprenorul general al proiectul a fost compania olandeză Nijhuis Industries, specializată în proiecte de acest gen. Investiția Azomureș în stația de tratare ape industriale a fost de peste 10 milioane de euro și s-a încadrat în planul general de investiții derulat în perioada 2012 – 2015. Studiile de fezabilitate și cele de proiectare au demarat încă din 2013, iar construcția stației de tratare ape industriale… Read more »
 • Comunicat de presă – Tabăra de lectura “Narativ”, ediția I
  true
  Tîrgu Mureș la05 septembrie 2016   În perioada 26 august – 2 septembrie, echipa Asociației “Curtea Veche” a organizat, cu sprijinul Azomureș, Tabăra de lectură pentru copii Narativ, în satul Criț, județul Brașov. Douăzeci de elevi participanți, cu vârsta între 7-12 ani, au fost selecționați din Tîrgu Mureș în urma unui concurs școlar în cadrul căruia aceștia au scris de ce le place să citească. De asemenea la activitățile taberei au participat și copii ai angajaților Azomureș, selecționați în baza eseurilor redactate. Copiii au petrecut o săptămână într-o atmosferă care păstrează amintirea secolului al XV-lea la Casa Kraus, timp în care… Read more »
 • Comunicat de presă – Tabăra de lectură “Narativ”
  true
  Tîrgu Mureș la12 mai 2016   Asociația ”Curtea Veche” și Compania Azomureș vă invită să participați la tabăra de lectură ”Cărțile copilăriei – NARATIV”, ce se va desfășura în comuna Criț, județul Brașov, în perioada 26.08 – 02.09.2016. Aceasta se adresează elevilor claselor II – VII din școlile gimnaziale de pe raza municipiului Târgu Mureș.    Selecția celor 20 de elevi, participanți la tabăra de lectură, se va face astfel:– în perioada 9 – 20 mai elevii vor redacta, cu pix sau stilou cu cerneală albastră, un eseu de 1-2 pagini, format A4, prin care să se ilustreze rolul poveștilor în… Read more »

CNH

 • 20190618_PR_CNH_Industrial_BTW_Kenya
  DocumentDate: 6/18/2019 3:05 PM BoxTitle: Behind the Wheel: The Challenge to Develop Sustainable Agriculture ShowPreview: No ReferenceDate: 6/18/2019 3:05 PM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 6 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/june/Pages/behind-the-wheel-the-challenge-to-develop-sustainable-agriculture.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190618_FPT_Industrial_irrigation_system_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190614_PR_CNH_Industrial_Buyback_periodic_report
  DocumentDate: 6/14/2019 11:12 AM BoxTitle: CNH Industrial: periodic report on the buy-back program ShowPreview: No ReferenceDate: 6/14/2019 11:12 AM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: Yes Month: 6 Year: 2,019 LinkDetail: /en-US/media/press_releases/2019/june/pages/20190614-cnh-industrial-periodic-report-on-the-buy-back-program.aspx IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190610_PR_CNH_Industrial_Biogas_Summit
  DocumentDate: 6/10/2019 10:57 AM BoxTitle: CNH Industrial brands to show sustainable alternatives at the World Biogas Summit 2019 ShowPreview: No ReferenceDate: 6/10/2019 10:57 AM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 6 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/june/Pages/CNH-Industrial-brands-to-show-sustainable-alternatives-at-the-World-Biogas-Summit-2019.aspx IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190607_PR_CNH_Industrial_Top_Story_Rebuilding_Communities
  DocumentDate: 6/7/2019 11:02 AM BoxTitle: Rebuilding Communities: the latest Top Story available on CNHIndustrial.com ShowPreview: No ReferenceDate: 6/7/2019 11:02 AM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 6 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/june/Pages/rebuilding-communities-the-latest-top-story-available-on-cnh-industrial.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190607_Team_Rubicon_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190605_PR_CNH_Industrial_Buyback_periodic_report
  DocumentDate: 6/5/2019 11:14 AM BoxTitle: CNH Industrial: periodic report on the buy-back program ShowPreview: No ReferenceDate: 6/5/2019 11:14 AM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: Yes Month: 6 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/june/Pages/cnh-industrial-periodic-report-on-the-buy-back-program.aspx IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190531_New_Holland_Perdue_visit
  DocumentDate: 5/31/2019 2:03 PM BoxTitle: CNH Industrial hosts U.S. Secretary of Agriculture Sonny Perdue, U.S. Congressman Lloyd Smucker, and Local Agricultural Leaders at New Holland Plant ShowPreview: No ReferenceDate: 5/31/2019 2:03 PM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 5 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/may/Pages/CNH-Industrial-hosts-U-S--Secretary-of-Agriculture-Sonny-Perdue,-U-S--Congressman-Lloyd-Smucker,-and-Local-Agricultural-Lea.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190531_CNH_NH_Roundtable_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190531_PR_CNH_Industrial_TechPro2_MK_Ethiopia
  DocumentDate: 5/31/2019 12:19 PM BoxTitle: CNH Industrial inaugurates new TechPro2 youth training program in Ethiopia ShowPreview: No ReferenceDate: 5/31/2019 12:19 PM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 5 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/may/Pages/CNH-Industrial-inaugurates-new-TechPro2-youth-training-program-in-Ethiopia.aspx IsHomepage: Yes Read more »
 • 20190530_PR_Burlington_Senator_visit
  DocumentDate: 5/30/2019 3:30 PM BoxTitle: CNH Industrial hosts U.S. Senator Chuck Grassley at the CASE Construction Equipment Burlington Plant ShowPreview: No ReferenceDate: 5/30/2019 3:30 PM ShowInList: Yes ShowDisclaimer: No InEvidence: No PriceSensitive: No Month: 5 Year: 2,019 LinkDetail: /en-us/media/press_releases/2019/may/Pages/CNH-Industrial-hosts-U-S--Senator-Chuck-Grassley-at-the-CASE-Construction-Equipment-Burlington-Plant.aspx LinkImage: /Documents/media/2019/20190530_CNHInd_Burlington_Image.jpg IsHomepage: Yes Read more »

IPSO

 • IPSO Agricultură: numere de telefon pentru situațiile de urgență și program special pentru campania agricolă 2019
  true
  Nici un an agricol nu seamănă cu altul, tot la fel cum nici o campanie agricolă nu seamănă cu alta. Cu toate acestea, un element este comun la fiecare debut de campanie. În perioada recoltării, solicitările fermierilor pentru piese de schimb și service în vederea întreținerii utilajelor aflate în câmp, se intensifică, tocmai pentru a asigura strângerea cerealelor în timp util, fără pierderi. În acest sens, este important ca fermierul să aibă acces la piese și service de calitate la orice oră, pentru a preveni situațiile în care, o combină sau un tractor staționează mai mult timp în fermă. Compania… Read more »
 • COMBINE TRACTATE DE RECOLTAT STRUGURI
  true
  Documentație  Specificații PELLENC GRAPE’LINE .full-width-5d0b2095eb040 { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5d0b2095eb040 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5d0b2095eb040 .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5d0b2095eb040 .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } .full-width-5d0b2095ebdf1 { min-height:30px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; } #background-layer--5d0b2095ebdf1 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } Această gamă nouă de combine tractate de recoltat struguri a fost concepută pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor. Modelele GRAPES’LINE 40, 45, 60, 70 și 80 integrează cele mai recente inovații tehnologice PELLENC pentru recoltare, scuturare și sortare. Combinele oferă o calitate superioara a strugurilor și un confort excepțional în cabină. Mai ușor de condus și… Read more »
 • IPSO Agricultură îi așteaptă pe fermieri la AgriPlanta-RomAgroTec 2019
  IPSO Agricultură, lider în piața de mașini și utilaje agricole din România participă în perioada 16-19 mai, la AgriPlanta-RomAgroTec 2019, eveniment ce se desfășoară în aceeași locație consacrată, lângă localitatea Fundulea, județul Călărași. ”Distribuitor exclusiv al utilajelor John Deere, Kuhn, Manitou și Bednar FMT, participarea IPSO Agricultură în cadrul celui mai important târg agricol al primăverii este marcată de un concept de stand deosebit, prin intermediul căruia ne propunem să vă oferim o experiență inedită. Flota impresionantă de utilaje aparținând mărcilor John Deere, Kuhn, Manitou, Bednar FMT, Pellenc, Fliegl au fost selectate în așa fel încât să găsiți la noi… Read more »
 • Eliminarea suprapunerilor la erbicidare aduce economii în fermă
  Erbicidarea constituie o etapă importantă în obținerea unor producții bune, însă, pentru a obține rezultatele dorite intervenția fermierului trebuie să fie una rapidă și precisă. Fie că vorbim de combaterea buruienilor, bolilor sau a dăunătorilor, fereastra optimă de lucru este destul de scurtă, fiind cuprinsă între 3 -5 zile, putând ajunge până la maxim 7 zile. Pentru o execuție rapidă a lucrării de erbicidat fermierul are nevoie de utilaje ce oferă o productivitate cât mai bună. În general, productivitatea unui sprayer este direct proporțională cu viteza și lățimea de lucru. Deoarece 50% din utilizarea mașinii este repartizată pulverizării propriu-zise, restul… Read more »
 • IPSO Agricultură – SOLUȚII pentru fermele zootehnice
  Creșterea animalelor reprezintă o activitate specifică acelor fermieri pasionați, care, pe lângă cultura mare, aleg să-și valorifice furajele la un nivel superior, introducându-le în rațiile furajere ale animalelor din fermă. Chiar dacă nu este o activitate deloc ușoară, sunt foarte mulți zootehniști pasionați care au investit sume importante de bani atât în genetică performantă, cât și în dotări de ultimă generație, concurând de la egal, la egal cu cele mai moderne ferme din Europa. În egală măsură, lipsa de personal calificat îi determină pe proprietarii fermelor zootehnice să investească în utilaje și echipamente ce ușurează munca în fermă și reduce… Read more »
 • MAGAZINER PIESE DE SCHIMB PENTRU DEPARTAMENTUL PIESE DE SCHIMB DIN BRĂILA
  true
  .full-width-5d0b2096077d0 { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5d0b2096077d0 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5d0b2096077d0 .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5d0b2096077d0 .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } Dacă-ți dorești să faci parte din echipa noastră, poți trimite CV-ul la recrutare@ipso.ro sau poți aplica online, completând formularul nostru. IPSO face parte dintr-un grup cu valori puternice precum: satisfacția clientului; a fi întreprinzător; integritatea; respectul persoanelor și angajamentelor; transparență; apartenența la grup; Deoarece motivația voastră este cheia succesului nostru, vă propunem să evoluați într-un mediu exigent, divers și stimulativ. Dacă simți că valorile noastre sunt și valorile tale, dacă ai o motivație reală pe termen… Read more »
 • ASISTENT ADMINISTRARE VÂNZĂRI PENTRU DEPARTAMENTUL ADMINISTRARE VÂNZĂRI DIN MOGOȘOAIA
  true
  .full-width-5d0b20960ddd3 { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5d0b20960ddd3 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5d0b20960ddd3 .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5d0b20960ddd3 .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } Dacă-ți dorești să faci parte din echipa noastră, poți trimite CV-ul la recrutare@ipso.ro sau poți aplica online, completând formularul nostru. IPSO face parte dintr-un grup cu valori puternice precum: satisfacția clientului; a fi întreprinzător; integritatea; respectul persoanelor și angajamentelor; transparență; apartenența la grup; Deoarece motivația voastră este cheia succesului nostru, vă propunem să evoluați într-un mediu exigent, divers și stimulativ. Dacă simți că valorile noastre sunt și valorile tale, dacă ai o motivație reală pe termen… Read more »
 • EȘTI PREGĂTIT SĂ BAȚI RECORDUL ÎN ACEST SEZON CU SFOARA JOHN DEERE ?
  true
  .full-width-5d0b2096137dc { min-height:100px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; background-color:#fdb813; } #background-layer--5d0b2096137dc { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .full-width-5d0b2096137dc .mk-fancy-title.pattern-style span, .full-width-5d0b2096137dc .mk-blog-view-all { background-color: #fdb813 !important; } .full-width-5d0b2096141a7 { min-height:30px; padding:0px 0 0px; margin-bottom:0px; } #background-layer--5d0b2096141a7 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } SFOARA JOHN DEERE – SECRETUL PENTRU BALOȚI REZISTENȚI! În perioada 02.05.2019 – 30.09.2019 cumperi sfoară de minim 400 €, (fără TVA) pe aceeași factură și ai șansa să câștigi unul din premiile de mai jos: 10x instrumente John Deere de măsurare a umidității fânului; 10x pompe de gresare John Deere. Pentru un sezon fără griji, te așteptăm în sediile… Read more »

IRUM

NHR

 • Cu siguranţă nu ai rata o aşa ofertă la combinele de cereale Deutz Fahr!
  Achiziţionează acum combine de cereale şi headere marca Deutz Fahr disponibile în oferta noastră comercială şi beneficiezi la achiziţia pachetului de recoltat de următoarea ofertă: 0% avans până la 7 ani 0% dobândă în primul an 4 ani garanţie sau 3 ani revizii gratuite În portofoliul nostru găsiţi combine începând de la  230 CP. Mai… Read more »
 • NHR Agropartners pregătiţi de AgriPlanta RomAgroTec 2019
  Read more »
 • Garantat ai de câştigat!
  Preţ promoţional la pachete tractor cu plug Achiziţionează acum unul dintre pachetele de tractor cu plug şi beneficiezi de un discount de 7.300 euro. Oferta se aplică tractoarelor Deutz-Fahr 6205 Power-Shift, 6215 Power-Shift în combinaţie cu plug Poettinger Servo 35S – 5 trupite Valabilitate campanie: în limita stocului disponibil. Pentru oferta detaliată vă aşteptăm la unul… Read more »
 • Precizia contează în agricultură!
  Pachet promotional sistem de ghidare asistata Acum la pret special, 38.350 lei, sistemul de ghidare asistata  EZ-Pilot cu RTX Centerpoint format din: Monitor tactil CFX750 cu antena AG-25 Sistemul EZ-Pilot Platform kit Volan directie pentru toata gama de tractoare si combine Cod deblocare la RTX Centerpoint In plus, beneficiezi de abonament gratuit la RTX Centerpoint… Read more »
 • NHR Agropartners la Expo Agro Util 2019
  Primăvara este văzută ca o reînviere a naturii pentru că totul în jur prinde culoare şi pământul devine roditor. După o iarnă atipică, fără prea multă zăpadă, dar cu zile geroase, vremea de acum, a permis fermierilor să pună tractaorele, semănătorile şi cultivatoareşle la treabă pentru îngrijirea solului şi recolte bogate. În pauzele bine meritate… Read more »
 • Digitalizarea – O nouă etapă în evoluţia agriculturii
  Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre digitalizare în agricultură. Dar ce este de fapt aceasta? Mulţi o privesc ca pe un concept nou şi se referă la una sau mai multe verigi ale sale, mai ales la softuri de gestiune a activităţilor din fermş şi la monitorizarea culturilor, a stării de vegetaţie… Read more »
 • Performanţă oriunde în fermă!
  La achiziţia de încărcătoare cu braţ telescopic JCB disponibile în oferta noastră comercială beneficiezi de: 0% dobândă fixă pentru finanţare pe 0-3 ani, 0,49% dobândă fixă pentru finanţare de 4 ani 0,99% dobândă fixă pentru finanţare de 5 ani cu avans 5%. Încărcătoarele cu braţ telescopic JCB au o capacitate de ridicare de până la 6… Read more »

ALCEDO

 • Stiati ca,
  TOPGUARD 25 SC este fungicidul eficient in combaterea unor boli la floarea-soarelui, tomate, mar si vita de vie? TOPGUARD 25 SC (IMPACT 25 SC) este solutia ideala pentru combaterea unor boli precum patarea bruna si frangerea tulpinilor la floarea-soarelui, fainarea la tomate si vita-de-vie, fainarea si rapanul la mar. Fermierii pot gasi acest produs in “PORTOFOLIUL DE PRODUSE ISCUSITE de la ALCEDO”, fiind un fungicid cu actiune sistemica, care este absorbit de aparatul foliar si translocat rapid in intreaga planta, protejandu-i noile cresteri. TOPGUARD 25 SC are  efect de lunga durata, pana la 6 saptamani, ce garanteaza flexibilitate in aplicare. Pentru… Read more »
 • Pentru culturi sigure si sanatoase la cereale paioase, efectuati tratamentul semintelor cu PACHETUL LANGIS AMIRAL PROFFY+ !
  Cu totii stim ca, fara o samanta de calitate, si un tratament adecvat impotriva daunatorilor din sol, dar si a bolilor cu transmitere prin samanta, startul unei culturi poate fi afectat si, in consecinta, rezultatul poate fi diminuarea productiei, sau chiar intoarcerea culturii. Pentru culturile de cereale paioase pe care le veti infiinta in aceasta toamna, ALCEDO vine cu PACHETUL ISCUSIT LANGIS AMIRAL PROFFY+. Acesta contine: insecticidul LANGIS (300 g/l cipermetrin), fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS (tebuconazol 60 g/l), dar si fertilizantul foliar MICROFERT-U. Insecticidul LANGIS este destinat tratamentului semintelor de grau, orz, dar si porumb si floarea-soarelui, pentru combaterea viermilor sarma (Agriotes spp.),… Read more »
 • Impotriva fainarii la vita-de-vie, mar, dar si la culturile de legume, SULPHUR 80 WG, recomandarea viabila si rapida a specialistilor!
  In aceasta perioada, fermierii se pot confrunta cu fainarea, in special, la vita de vie, una dintre cele mai cunoscute boli, cu consecinte negative asupra recoltelor. Fainarea este provocata de diferite ciuperci, iar in acest context poate fi usor de combatut utilizand fungicidul SULPHUR 80 WG, produs pe care-l gasiti in portofoliul de “Produse Iscusite de la ALCEDO”. Despre acest produs, va spunem ca este un fungicid de contact, ce contine 80% sulf, avand o formulare moderna granulata, care adera foarte bine pe frunza, asigurand protectie imediata. SULPHUR 80 WG se poate folosi atat la vita de vie, cat si la… Read more »
 • Stiati ca,
  Stiati ca, MANOXIN MIX si MANOXIN COMBI sunt fungicidele care va ajuta sa combateti mana in culturile de cartof, plantatiile viticole, dar si la tomate, atat la avertizare, cat si ca tratament curativ? Despre MANOXIN MIX (a doua denumire comerciala a lui ARMETIL M) si MANOXIN COMBI (a doua denumire comerciala a lui ARMETIL COBRE) va spunem ca le gasiti in portofoliul de “Produse Iscusite de la ALCEDO”. Aplicate la momentul oportun, MANOXIN MIX si MANOXIN COMBI sunt absorbite foarte bine in plante, asigurandu-le o buna protectie. Retineti! Tratamentele preventive sunt importante, in reducerea infectiilor severe. Pentru mai multe detalii despre aceste produse, va rugam sa apelati la reprezentantii… Read more »
 • Stiati ca,
  Stiati ca, Insecticidul MOSPILAN 20 SP actioneaza prin contact si ingestie asupra tuturor stadiilor de dezvoltare ale insectelor (ou-larva-adult) fiind un produs prietenos cu entomofauna utila, inclusiv albinele? MOSPILAN 20 SP se poate utiliza in combaterea eficienta a multor daunatori din: legumicultura, viticultura, pomicultura, floricultura, silvicultura, dar si din culturile de cartof. Pentru mai multe detalii despre acest produs, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiti, disponibila acum din AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/ Echipa ALCEDO https://www.youtube.com/watch?v=L2953ftDk2A&feature=youtu.be The… Read more »
 • KARIS 10 CS, insecticid modern, cu eliberare lenta a substantei active, cu actiune prelungita in combaterea daunatorilor din culturile agricole si horticole!
  KARIS 10 CS este un piretroid, care prin modul de formulare incapsulata, permite eliberarea lenta a insecticidului, ceea ce face ca acesta sa aiba o actiune insecticida pentru o perioada mai lunga de timp, deci o protectie mai buna a culturilor. Acest insecticid are actiune puternica de contact si ingestie, atat asupra adultilor cat si asupra larvelor si poate fi gasit in “PORTOFOLIUL DE PRODUSE ISCUSITE de la ALCEDO”. KARIS 10 CS combate o gama larga de insecte la: cereale paioase, rapita, mazare, fasole de camp, cartof, sfecla de zahar, varzoase, morcov, salata verde, pastarnac, par. Pentru mai multe detalii despre acest… Read more »
 • FASTER DELTA, INSECTICID ISCUSIT de la ALCEDO pentru culturi agricole si horticole!
  Fermierii iscusiti au la dispozitie FASTER DELTA, insecticid piretroid care actioneaza asupra sistemului nervos al insectelor, cu efect repelent si de soc, actionand, totodata, si ca un inhibitor de nutritie asupra acestora. FASTER DELTA are o multime de omologari, si poate fi gasit in portofoliul de “Produse Iscusite de la ALCEDO”. Utilizat la momentul potrivit, combate cu succes o gama larga de insecte din culturi agricole si horticole, ca: cereale, rapita, porumb, floarea-soarelui, sfecla de zahar, cartof, lucerna, prun, cires, cais, piersic, vita de vie, tomate, vinete, salata, fetica si varza. Precizam ca insecticidul are actiune de contact si ingestie, atat asupra adultilor cat si asupra larvelor, avand efect 7-10 zile,… Read more »
 • Solutii ISCUSITE pentru MAXIMIZAREA PRODUCTIEI LA PORUMB, numai de la ALCEDO!
  Primavara 2019 nu a fost lipsita de provocari din partea vremii. Vara a venit de putin timp iar FERMIERII ISCUSITI trebuie sa se ingrijeasca, astfel incat PORUMBUL sa fie din nou regina agriculturii Romaniei. Perioadele de stres (baltiri, seceta, grindina, atac de agenti fitopatogeni si daunatori) au facut ca elementele nutritive sa fie indisponibile sau disponibile in cantitati limitate. De aceea, ALCEDO vine cu o STRATEGIE COMPLETA de biostimulare si nutritie foliara la cultura PORUMBULUI. Pentru mai multe detalii despre aceasta STRATEGIE, va rugam intrati pe site-ul Sanatatea plantelor, dand click AICI.   [youtube https://www.youtube.com/watch?v=vxbo9jbOX6U?feature=oembed&w=500&h=375] The post Solutii ISCUSITE pentru… Read more »

SCDA Livada

 • No items

SCDA Turda

 • Avertizare pentru cultivatorii de soia !
  true
  Semnalarea atacului speciei Vanessa cardui– Omida scaieţilor   sau Fluturele cărămiziu al scaieţilor, în Câmpia TransilvanieI,  in culturile de soia, la sfărşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie ! Date fiind caracteristicile acestui an, în special ale  lunilor  de primavară,  a  lunii mai şi prima dec adă a lui iunie, în care perioade mai calde au alternat cu perioade ploioase se impune monitorizarea atentă a culturilor de soia pentru a constata eventuala prezenţă a larvelor acetui dăunător şi, acolo unde este nevoie, trebuie intervenit cu tratamente în vegetaţie cu produsele recomandate. Important! Deoarece buruienile sunt gazde pentru acest dăunător, trebuie acordată… Read more »
 • Anunt rezultate examen promovare 23.04.2019
  true
  Read more »
 • Anunt examen promovare in grad
  true
  Documente atasate : Anexa I BIBLIOGRAFIE SI TEMATICA ASISTENT CERCE. ZOOTEH. Anexa II BIBLIOGRAFIE SI TEMATICA ECONOMIST Read more »
 • Rezultatele din proiectul Agrofarm
  true
  INTERLOG COM S.R.L BRAD, în calitate de beneficiar,  anunță închiderea  proiectului „AGROFARM – DOBÂNDIRE DE CĂTRE FERMIERI  DE COMPETENȚE IN GESTIONAREA FERMEI – CJ”, la care SCDA Turda a fost partener, implementat în perioada martie 2018 – martie 2019, proiect  finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, Submăsura 1.1 „Sprijin pentru formarea profesională și dobândirea de competențe”. Proiectul s-a adresat fermierilor din judetul Cluj , beneficiari de sprijin ai submăsurilor 6.1 si 6.3  și a avut ca obiectiv principal îmbunătățirea calității resurselor umane prin programe de pregătire profesională pentru 250 de fermieri. S-au organizat 10 serii de… Read more »
 • Anunt privind rezultatul selectiei dosarelor de concurs
  true
  Read more »
 • SCDA Turda organizeaza concurs la sediul instituției în data de 29.03.2019 la ora 8 pentru ocuparea mai multor posturi
  Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Turda organizează concurs la sediul instituției în data de 29.03.2019 la ora 8 pentru ocuparea următoarelor posturi: – 1 post de sef baza experimentală(S)-minim 3 ani experiență în specialitatea agronomie; – 1 post de  inginer agronom(S)-minim 3 ani experiență în specialitatea agronomie; – 1 post de  asistent de cercetare științifică (S) în zootehnie cunoscator a unei limbi straine de circulatie internationala; – 1 post de  asistent (M); – 1 post de tehnician agricol(M); – 1 post de economist(S); – 1 post de economist(S) – minim 5 ani experiență în dom. financiar  contabil; – 1… Read more »
 • SCDA vinde prin licitaţie publică tractoare, maşini şi utilaje agricole
  Obiectul licitatiei Utilajele ce fac obiectul licitaţiei au fost  aprobate prin hotărârea consiliului de administraţie nr. 116 din data de 17.12.2018. Preţurile de pornire sunt următoarele : Tractor U650                                                             buc         1                             12.000 lei Buncare depozit 15 to pt.cereale                            buc         2     … Read more »
 • Programul sesiunii interne de referate si comunicari stiintifice – SCDA 2019
  8 februarie 2019: 1.PARTICULARITĂŢI ALE PROGRAMULUI DE AMELIORAREA SOIEI DE LA SCDA TURDA Autori: ing. NEGREA Adrian, dr. ing. REZI Raluca-Dana,  dr. ing. URDĂ Anca-Camelia, dr. ing. MUREŞANU Eugen   2.CINCI ANI DE ORGANIZARE A PLATFORMEI LOTURILOR DEMONSTRATIVE CU SOIA LA SCDA TURDA Autori: Dr. ing. REZI Raluca-Dana, Dr. ing. URDĂ Anca-Camelia, ing. NEGREA Adrian, Dr. ing. MUREŞANU Eugen, dr. DIMA Dragoş   3.EFECTUL RETARDANTILOR ASUPRA INSUSIRILOR MORFO-FIZIOLOGICE, A PRODUCTIEI SI CALITATII LA GRAUL DE TOAMNA Autori: Drd.ing.Adina VARADi, drd.ing.Diana HIRISCAU, dr.ing.Rozalia KADAR, prof.dr.Marcel M. DUDA   4.COMPORTAREA SOIURILOR DE GRAU DE TOAMNA CREATE LA SCDA TURDA IN CONDITIILE SEMANATULUI… Read more »

Tehnofavorit

 • Combina de tocat baloti CTB-22-Zimbru
  Detalii Read more »
 • INDAGRA 2018
  SC TEHNOFAVORIT a participat la expozitia targul INDAGRA  2018 Read more »
 • AGRARIA 2016
  SC TEHNOFAVORIT va participa la Expozitia  AGRARIA in perioada 21-24 Aprilie 2016.   Localitatea  Jucu  jud.  CLUJ   Parc  Industrial Tetarom  III Descarca invitația –Descărcare Read more »
 • AGRIPLANTA – ROMAGROTEC
  SC TEHNOFAVORIT va participa la Expozitia AgriPlanta – RomAgroTec 2015,  in perioada 4 – 7 iunie 2015, in Fundulea, judeţul Călăraşi. Vă  aşteptăm   să vizitaţi standul nostru. Read more »
 • AGRA EXPO TRANSILVANIA
  TEHNOFAVORIT a paticipat  in perioada 7-10 mai 2015 la AGRA EXPO TRANSILVANIA  Cluj-Napoca – vezi postare Read more »
 • TARGUL INTERNATIONAL PENTRU AGRICULTURA NOVI SAD SEREBIA
  TEHNOFAVORIT a participat  in perioada 9-15 mai 2015 la Targul International pentru  Agricultura  la  NOVI SAD  Serebia Read more »
 • TEHNOFAVORIT LA AGRARIA JUCU CLUJ
  TEHNOFAVORIT a participat la  AGRARIA  JUCU Cluj in perioada 13-26 Aprilie 2015. Postat în Targuri si expozitii în 17 aprilie 2015 de Tehnofavorit. Read more »
 • TEHNOFAVORIT LA INDAGRA 2014
  TEHNOFAVORIT a participat  la  INDAGRA 2014 Postat în Targuri si expozitii în 3 octombrie 2014 de Tehnofavorit. Actualizat 8 decembrie 2014. Read more »

TOPZON

pria events

 • PRIA Drugs and Medicine Publicity
  Ca la fiecare început de an, PRIAevents, organizează conferința PRIA Drugs and Medicine Publicity în data de 20 februarie 2017, la Ramada Majestic ( Calea Victoriei nr. 38-40 ), sala I.L Caragiale,  începând cu ora 9,30, eveniment în cadrul căruia vor fi dezbătute teme actuale, de interes pentru sistemul sanitar, alături de toți cei implicați, precum: legea publicității la medicamente și dispozitive medicale, codurile de conduită respectate de industria farmaceutică, codul etic pentru marketingul în industria medicamentelor, rolul reglementatorilor, rolul societăților profesionale, rolul lanțurilor farmaceutice, reglementarea publicității suplimentelor alimentare. De asemenea, rolul mass mediei, dar și al rețelelor sociale vor fi… Read more »
 • PRIA Competition 2018
  Ca la fiecare început de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la cel mai complex eveniment dedicat concurenței și mediului de business. Toate sectoarele economiei sunt direct interesate –  financiar – bancar, asigurări, retail sănătate și farmaceutice, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai. Acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri  juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști. Concurența… Read more »
 • Shakespeare School a sărbătorit15 ani de engleză cu caracter
  true
  A fost marcat astfel un deceniu şi jumătate de activitate neîntrerupta, în care peste 20.000 de copii şi adolescenţi au învăţat limba lui Shakespeare şi au obţinut rezultate excepţionale la examenele internaţionale Cambridge. Astăzi, Shakespeare School număra 4 centre în Capitală, 2700 de cursanţi anual, o echipă formată din 33 de profesori de top, multe premii şi o recunoaştere internaţionala importantă – distincţia de „Cel Mai Bun Centru de Pregătire a Examenelor Cambridge din Romîânia”, acordată anul acesta de Cambridge English. Cei 15 ani de activitate au fost sărbătoriţi în cadrul unei Gale Aniversare găzduită de Teatrul Naţional, la care… Read more »
 • Noile tipuri de ”taxiuri zburatoare” care ruleaza pe baza tehnologiei blockchain
  A aparut un nou tip de ”taxiuri zburatoare” care nu dispun de pilot. Acest tip de aeronave dispun  de decloare pe verticala, poarta numele de eVTOL. Este, practic o drona pentru pasageri ce se conduce automat. Este construita folosind sistemul blockchain, blockchain reprezinta  tehnologia care stapaneste si bitcoinul. VIMANA foloseste blockchain pentru a preveni avioanele de a intra in coliziune unele cu altele. VIMANA dispune de inteligenta artificiala. Aceasta aeronava are o raza de acoperire de 550 de mile si poate sustine pana la 900 de kg. Dar VIMANA nu este singura companie care foloseste drone pentru a transporta pasageri,… Read more »
 • Primăria Voluntari județul Ilfov, împreuna cu Fundația Scheherazade și Centrul de zi ”Lumea spiridușilor” a organizat joi 23 noiembrie, 2017 la sediul AutoKlass-Pipera Fasion Show – Gala Scheherazade ”Călătoria unei speranţe” .
  true
  Prezentarea de moda organizata in scop caritabil a fost sustinuta de desingeri precum: Victoria 46,  MaxMara, Karen Millen si de sponsori precum: Enel, Autoklass, Nutre , Sephora,  Romstal, DNATA, Aqua Carpatica ,  Samburesti, Coffe Stretto ,TopLine, Anastasia, Maison Noir,  Yolo Media,  C 10, Condor Style.   Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa domnului Prefect al judetului Ilfov Ghincea Marius Cristian a doamnei Secretar de Stat Ramona Lohan si a unor reprezentanti ai Corpul Diplomatic şi consular, ai statelor cu care Romania intretine relatii diplomatice din: Japonia, Vatican, Turcia, Argentina, Turkmenistan, Georgia, Kuweit, Pakistan, Palestina, Slovacia, politicienti , reprezentanţi ai mediului de… Read more »
 • Aircraft Owners and Pilot Association of Romania and Romatsa organize the Seminar on the role of weather information in general aviation on 23 November 2017
  The Association of Aircraft Owners and Pilots in Romania, in partnership with Romatsa, organizes the Weather Seminar: the role of weather information in general aviation on Thursday, November 23, starting at 17.30 in Bucharest. The event represents the quarterly meeting of the Aircraft and Pilots Owners Association of Romania and will mark 4 years since the establishment of this Association. Join the Weather Seminar organized by the Aircraft Owners and Pilots Association of Romania in partnership with Romatsa and: -You will find important weather information and the role of weather information in general aviation -You will discover ROMATSA’s weather briefing… Read more »
 • Aircraft Owners and Pilot Association of Romania și Romatsa organizează Seminarul despre rolul informarii meteo în aviația generală in 23 noiembrie 2017
  Evenimentul reprezintă întâlnirea trimestrială a membrilor Aircraft Owners and Pilots Association of Romania și totodată va marca 4 ani de la înființarea acestei Asociații. Participati la Semiarul Meteo oranizat de Aircraft Owners and Pilots Association of Romania, in parteneriat cu Romatsa  si Veți afla informații importante despre vreme și despre rolul informării meteo în aviația generală Veți descoperi platforma ROMATSA de briefing meteo, disponibilă pentru piloți Veți ști care este influența factorilor meteo în aviație Veți realiza importanța briefingului meteo corect și veți beneficia de câteva exemple de platforme de informare meteo Veți putea discuta cu peroane care au aceeași… Read more »
 • In data de 20 noiembrie 2017, Camera de Comert Romana Olandeza (NRCC) organizeaza in Bucuresti cea de-a treia editie a evenimentului dedicat companiilor de tip IMM – NRCC Night of the SMEs
  In data de 20 noiembrie 2017, Camera de Comert Romana Olandeza (NRCC) organizeaza in Bucuresti cea de-a treia editie a evenimentului dedicat companiilor de tip IMM – NRCC Night of the SMEs . PRIAevents este partener al NRCC Night of the SMES 2017 pentru al doilea an consecutiv.   Lansat in anul 2015, evenimentul este unul interactiv, dedicat persoanelor din top managementul companiilor mici si mijlocii. Succesul primelor editii din Bucuresti a condus la decizia de a organiza evenimentul si in tara, in alte orase unde Camera este prezenta cu activitati, Clujul fiind prima destinatie – editia din 23 martie, organizata… Read more »

Terrasharp

 • Rilievi con drone
  TERRASHARP, il racconto dei nostri rilievi con drone in Sud Africa Il primo rilievo con drone in Sud Africa effettuato dal team TERRASHARP è stato presso l’azienda vinicola De Grendel, wine estate che si affaccia sulla città di Cape Town. Curiosi di scoprire come è andata? Il racconto dei rilievi con drone che il team TERRASHARP ha condotto in Sud Africa inizia a Novembre 2018. L’autunno rappresenta il periodo dell’anno in cui ormai è terminato il periodo di raccolta in tutto l’emisfero nord del mondo. Federico Barone, il nostro responsabile agronomico, è stato il primo componente del team a vivere… Read more »
 • Malattie delle piante
  Quali sono le malattie delle piante? Molte malattie delle piante non possono essere curate, eppure esiste una soluzione. Attraverso gli studi e le tecniche sviluppate da TERRASHARP è possibile identificare le malattie delle piante. Ecco come sconfiggere le malattie delle piante prima che attacchino tutto il terreno agricolo.Prendiamo il caso della vite. La vite è una delle coltivazioni più antiche in Europa, diffusa oltre 10.000 anni fa ai popoli di tutto il mondo. La vite proviene dall’area geografica che attualmente corrisponde alla zona del Mar Nero della Georgia. Si narra che il popolo romano impiantava le viti per dispensare il… Read more »
 • Malattie della vite
  true
  Virus dell’accartocciamento fogliare Il monitoraggio dei vigneti è un aspetto chiave della viticoltura di precisione. I droni rappresentano un modo affidabile e competitivo per ottenere buoni risultati anche per il rilevamento delle malattie. Vogliamo concentrare i nostri sforzi sulle malattie che maggiormente colpiscono la viticoltura mondiale come il Mal dell’Esca, la Flavescenza dorata e il virus dell’accartocciamento fogliare. La malattia dell’accartocciamento fogliare (abbreviata con l’acronimo inglese GLD) è una delle principali malattie che possono colpire la vite. È causata da diversi virus della famiglia Closteroviridae che agiscono insieme e che causano i sintomi. Il Grapevine Leafroll-virus associated 3 (GLRaV-3) sembra… Read more »
 • Fieragricola 2018
  true
  Arrivare a Fieragricola di Verona non è facile. Un’ora e 45 door to door da San Bonifacio la dice lunga. Abbastanza per stancare chiunque prima dell’ingresso. Ma il team TERRASHARP non si da per vinto e arriva al punto molto prima della scadenza. Grazie agli amici di Macchine&Trattori (che ringraziamo infinitamente per l’opportunità) riusciamo ad avere ingressi gratuiti per la manifestazione che da subito si rivela una stupenda kermesse di macchine agricole mirabolanti come mai avevo visto nella mia vita da quando avevo iniziato a fare l’agricoltore trent’anni fa. Macchine e Trattori alla fiera internazionale 2018 a Verona Marco ed… Read more »
 • Conferma dati raccolti
  true
  Anche durante il fine settimana siamo completamente operativi. Infatti, abbiamo trascorso la giornata volando in diversi campi e confermando i dati raccolti del giorno prima. Abbiamo creato una griglia con coordinate GPS tratte dalle immagini acquisite dal drone e collegandole con i registri di volo siamo stati in grado di acquisire una visione immediata della corretta geo-posizione delle aree rilevate dalle foto: Potrebbe essere il punto che perde acqua del precedente articolo Perdite nei tubi d’irrigazione o potrebbe essere una forte presenza di sintomi dell’accartocciamento fogliare. Abbiamo iniziato ad applicare i nostri algoritmi e script personalizzati e i risultati erano… Read more »
 • I nostri primi voli
  true
  Il team di TerraSharp ha visitato l’azienda vitivinicola Kanonkop che conta più di 100 ettari. Abbiamo ricevuto un caloroso benvenuto da Di Abrie Beeslar, il responsabile della cantina ed enologo dell’anno per gli ultimi 3 anni. I vigneti di Kanonkop sono famosi perché sono alcuni dei più adatti per la produzione di vini di alta qualità; il Pinotage Black label si ottiene a partire da una vigna risalente al 1953 che è l’orgoglio della tenuta. A Stellenbosch si possono vedere i vigneti sulle pendici delle colline fino a dove gli occhi si riescono a spingere. Far volare il drone all’altitudine… Read more »