image

Nu rata ocazia! E ultima sansa pentru tratamentele din perioada repausului vegetativ in pomicultura!

Noutăți de la partenerii AGRIM

Salt la sursă
Author:

zadminx

– Alcedo

Va recomandam aplicarea adjuvantului N-Oil impreuna cu insecticidul Mospilan 20 SG

Temperaturile scazute, in unele zone chiar de iarna, au facut ca pomii sa nu porneasca inca in vegetatie. In aceste conditii, chiar daca suntem la jumatatea lunii martie, inca mai puteti face tratamente, care se aplica in perioada repausului vegetativ.

Specialistii ALCEDO recomanda utilizarea adjuvantului N-Oil impreuna cu insecticidul Mospilan 20 SG, pentru tratamente in perioada repausului vegetativ, in pomicultura, pentru combaterea formelor hibernante ale paduchilor testosi, dar si a altor daunatori.

Ce combate si in ce cultura?

N-Oil, impreuna cu Mospilan 20 SG, combat paduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) – larve hibernante, acarianul rosu al pomilor (Panonychus ulmi) – oua de iarna, afide (Aphis spp.) – oua de iarna, la mar si prun.

Are efect asfixiant pentru ouale de afide si acarieni. Nu produce fitotoxicitate pomilor, indiferent de momentul aplicarii amestecului. Eficacitatea amestecului se mentine peste 30 zile de la aplicare. Nu afecteaza fauna utila.

Cand se aplica si cum?

N-Oil se poate aplica printr-un tratament de iarna sau printr-un tratament spre sfarsitul repausului vegetativ, la umflarea mugurilor (inceputul dezmuguritului), cand temperatura ambianta depaseste 4°C, este calm atmosferic (pentru evitarea driftului) si nu exista conditii de precipitatii in timpul sau imediat dupa aplicarea tratamentelor. Aplicarea tratamentelor la inceputul dezmuguritului nu trebuie sa depaseasca faza de „urechiuse de soarece” la mar sau faza de „buton verde” la prun.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

The post Nu rata ocazia! E ultima sansa pentru tratamentele din perioada repausului vegetativ in pomicultura! appeared first on Alcedo.

martie 17, 2021