image

Reguli stricte privind sacrificarea mieilor

Salt la sursă
Author:

agrimanet

– Stiri Agricole – Agrimanet

Reguli stricte privind sacrificarea mieilor

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că sacrificarea mieilor se realizează în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul instituției.

De asemenea, sacrificarea mieilor poate fi realizată şi în spaţii amenajate și autorizate temporar, organizate în condiţiile legii în care să se asigure supravegherea sanitară veterinară şi în care sunt respectate condiţiile prevăzute de legislaţie, carnea rezultată în urma sacrificării fiind destinată direct consumatorului final, fiind interzisă comercializarea acesteia prin unitățile de comercializare cu amanuntul.

Nu în ultimul rând, spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie să fie situate în zone în care nu au fost impuse restricţii din motive de sănătate a animalelor. Funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 21 aprilie-1 mai 2021 (premergătoare Paștelui ortodox), între orele 07:00 – 17:00.

Sacrificarea mieilor și consumul cărnii de miel în curte nu intră sub incidența legislației comunitare. În schimb, este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public, direct din gospodăria proprie.

Crotaliile provenite de la ovinele/caprinele sacrificate în gospodăria proprie trebuie predate medicului veterinar din localitate, în termen de 7 zile de la sacrificare.

Articolul Reguli stricte privind sacrificarea mieilor apare prima dată în Agrimanet.

aprilie 7, 2021