image

Rulote achiziționate pentru a-și vinde produsele de la stână în oraș

Salt la sursă
Author:

agrimanet

– Stiri Agricole – Agrimanet

Cele patru rulote comandate de Asociația Moldoovis și care vor fi puse la dispoziția fermierilor din județul Botoșani, au ajuns la Stațiunea de Cercetare Popăuți.

Urmează autorizarea lor. Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, spune că în aproximativ o săptămână se vor obține avizele necesare, iar în week-end-ul 10-11 aprilie vor fi amplasate în municipiul Botoșani.

“Rulotele sunt pregătite. Mai avem nevoie de avizul de la DSV și alte câteva documente, dar eu sper ca în maxim o săptămână să finalizăm totul. De asemenea, trebuie să am o întâlnire cu primarul Cosmin Andrei pentru a discuta despre zonele în care le vom putea amplasa în municipiul Botoșani. Îmi doresc ca în week-end-ul 10-11 aprilie, botoșănenii să poată cumpăra direct de la producătorii din județ”, a spus Ionică Nechifor.

Fermierii vor ca într-o primă etapă, cele patru rulote să fie amplasate în Piața Revoluției după care în cartierele din municipiul Botoșani.

“Vom încerca să luăm legătura cu domnul primar, să vedem unde le vom amplasa în primele zile după care să identificăm acele spații din cartiere astfel încât fermierii să fie cât mai aproape de cumpărător. Am avut discuții cu fermierii. Am avut câteva întâlniri cu ei și le-am explicat. Sunt încântați și nerăbdători să vină și să-și vândă produsele. Vom pune pe hârtie și un regulament de funcționare pentru a nu apărea nemulțumiri între ei. În cele patru rulote încap 8, maxim 10 fermieri. Trebuie să găsim soluții astfel încât majoritatea fermierilor să beneficieze de aceste rulote. Vorbesc de membrii Asociației Moldoovis. Noi ne dorim ca această acțiune pe care o pregătim să nu rămână la acest nivel ci să o dezvoltăm atât în municipiul Botoșani cât și în alte orașe ale țării”, a spus Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis.

Prioritate vor avea crescătorii de oi din județul Botoșani dar reprezentanții Asociației Moldoovis spun că își doresc să încheie parteneriate și cu alți fermieri astfel încât cumpărătorii să găsească mai multe produse, inclusiv preparate din carne sau miere de albine.

“În afară de miei, caș și brânză, fermierii care au vaci vor putea vinde lapte, smântână, brânză de vaci. Pot vinde inclusiv carne. Cei care fac preparate tradiționale… Le-am cerut ca toate produsele comercializate să fie etichetate astfel încât cumpărătorul să știe cine este producătorul. Rămâne să stabilim modul de organizare. Mă gândesc foarte serios să reactivăm acea cooperativă iar fermierii care doresc să-și poată vinde produsele prin această cooperativă”, a adăugat președintele Asociației Moldoovis.

“Ne gândim să ducem rulotele în zona centrală a municipiului Botoșani. Sper ca domnul primar să ne ajute și să ne ofere în spațiu. Ulterior, vrem să mergem în cartierele din Botoșani și nu numai, în cursul săptămânii. De asemenea, ne gândim ca în week-end să mergem și în alte orașe din România pentru a promova produsele din Botoșani. Mi-aș dori ca toate cele 50 de asociații din România să ne întâlnim cu câte patru rulote și să facem o caravană la nivel național. Bine ar fi să  participe și zece asociații cu câte patru rulote. Gândiți-vă ce ar însemna o caravană cu 40 de rulote. E o chestiune care trebuia făcută de mult timp. Am sperat că vom face împreună cu Consiliul Județean, nu s-a reușit, a venit pandemia și am fost forțați să ne organizăm. E un prim pas și putem progresa”, a mai precizat Ionică Nechifor.

sursa BotoșaniOnline
Articolul Rulote achiziționate pentru a-și vinde produsele de la stână în oraș apare prima dată în Agrimanet.

aprilie 1, 2021