top of page

Cool Farm Tool: Dispozitiv online pentru măsurarea Gazelor cu Efect de Seră şi a carbonului sechestrat/depozitat

Aplicaţia Cool Farm Tool (disponibilă și în limba română) dezvoltată şi deţinută de Cool Farm Alliance (UK), oferă fermierilor posibilitatea de a cuantifica emisiile de gaze cu efect de seră şi carbonul sechestrat în sol pentru culturile arabile, perene şi produse zootehnice. În acelaşi timp, fermierii au posibilitatea de a evalua eficienţa utilizării apei şi risipa alimentară & deşeurile agricole, precum şi managementul biodiversităţii în propria fermă. Acest dispozitiv online este uşor de folosit şi necesită introducerea unor date accesibile fermierilor (referitoare la culturile vegetale şi sectorul de creştere al animalelor, în funcţie de destinaţia fermei).

Cool Farm Tool logo

Cool Farm Tool este mai mult decât un calculator – este o unealtă simplă, accesibilă și indispensabilă în alegerea și implementarea practicilor de management sustenabil pentru fermă, cu scopul de a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător. Are la bază calculul amprentei pentru un indicator anume și oferă posibilitatea de a compara valorile obținute de-a lungul timpului sau chiar cele obținute de alți fermieri.

 

CFT oferă opțiunea de a simula efectul unor anumite practici implementate și costurile care ar putea fi reduse prin adoptarea acestora.

 

Prin determinările generate, acest dispozitiv ne poate ajuta să evaluăm parametrii de eficientă și sustenabilitate esențiali pentru adoptarea unui sistem de agricultură sustenabilă, care să genereze eficientă productivă crescută, la preţuri corecte şi cu emisii de gaze cu efect de seră cât mai scăzute.

Cool Farm Tool este un instrument online disponibil gratuit pentru fermieri, prin înregistrarea pe platformă  (Fiecare fermier are posibilitatea de a realiza până la 5 determinări gratuite)

Pentru mai multe detalii cu privire la utilitatea și modul de utilizare al Cool Farm Tool vă invităm să participați la webinar/workshop. Înregistrarea pentru noutăți se poate face prin completarea formularului de mai jos, iar pentru evenimente specifice puteți să rezervați loc per eveniment.

Contact direct: anamaria.malinas @ usamvcluj.ro 

Webinar CoolFarmTool

Recepționat! Vom trimite informația relevantă pe emailul specificat mai sus.

bottom of page