Ed. Risoprint, Cluj-Napoca, 2011, (202 pag.). Autori: S. Muntean, L. Muntean
ISBN 978-973-53-0219-1
Plantele medicinale şi aromatice reprezintă surse inepuizabile de materie primă pentru industria chimicofarmaceutică, alimentară, cosmetică, coloranţilor etc. Se preconizează utilizarea plantelor medicinale în industria farmaceutică, în vederea limitării folosirii medicamentelor de sinteză la strictul necesar. Materia primă vegetală provine din culturi şi flora spontană, fiind formată din specii, cu utilizări multiple în fitoterapie, acoperind în proporţii diferite aproape toate grupele farmacologice.
În România se valorifică în scop medicinal şi aromatic peste 150 de specii de plante, pentru nevoile interne şi pentru export. Datorită cerinţelor mereu crescânde de materie primă vegetală, la noi în ţară s-au luat în cultură circa 50 specii de plante, cu tendinţa de mărire a suprafeţelor cultivate şi la lărgirea sortimentului acestora.
Acest curs prezintă principalele specii de plante medicinale şi aromatice cultivate şi spontane. El este destinat în principal studenţilor de la Facutatea de Agricultură şi Horticultură, la toate formele de învăţământ, precum şi tuturor celor care doresc să cunoască principalele plante medicinale şi aromatice, cultivate şi spontane din ţara noastră.
Comments