top of page
  • Poza scriitoruluiAGRIM

Alianţa Industriei Seminţelor din România - AISR

Actualizată în: 11 mar. 2021


Misiunea Asociaţiei


Înființată în octombrie 2012, Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) este o asociație profesională care sprijină agricultura românească. Misiunea principală a AISR este promovarea şi susţinerea utilizării seminţelor certificate de către agricultori, în scopul creşterii producţiei agricole în România. AISR reuneşte companii de prestigiu din domeniul cercetării, ameliorării, producerii şi comercializării seminţelor cu genetică superioară și reprezintă peste 70% din piaţa de seminţe din România.


Acţiuni AISR


AISR susţine dezvoltarea industriei seminţelor certificate în Romania, prin desfăşurarea și susţinerea unor acţiuni privind simplificarea procedurilor de certificare și întreţinerea dialogului constructiv cu autorităţile implicate în procesul de reglementare a seminţelor certificate.


AISR apără drepturile privind proprietatea intelectuală specifică pe teritoriul României prin recunoaşterea brevetelor şi varietăţilor de seminţe înregistrate conform legislaţiei comunitare și combate contrafacerile de sămânță.


Asociația poartă un dialog permanent cu toate asociaţiile profesionale și patronale din agricultură şi furnizează date de specialitate autorităţilor în consultările publice.


AISR implementează acţiuni de informare la nivelul publicului larg şi al autorităţilor publice din domeniul agriculturii, mediului, sănătăţii şi economiei cu scopul de a populariza beneficiile utilizării #seminţelor certificate, organizează întâlniri ale membrilor asociaţiei cu mass media, reprezentanţi ai publicului larg, în vederea informării cât mai corecte asupra domeniului seminţelor certificate, precum și cu fermierii pentru a le prezenta noutățile agricole din domeniul industriei de seminte.


Asociația organizează conferințe, workshopuri, dezbateri pe acţiuni, participă la întâlniri şi simpozioane (naționale și internaționale) în vederea reprezentării directe a intereselor membrilor.



Important FERMIERI ATENȚIE! Contrafacerea Semințelor pune în pericol producția dumneavoastră. Semințe de calitate pentru fermieri

AISR-Seminte-de-calitate-pentru-fermieri
.
Download • 53KB

CONTACT


Bulevardul Ficusului, nr. 16, et 2, ap.5, Sector 1, București

Telefon: 0722.51.99.16 Email: office@aliantasemintelor.ro Pagina web: https://www.aliantasemintelor.ro



Postări recente

Afișează-le pe toate

GLISSANDO

bottom of page