top of page
  • Poza scriitoruluiAGRIM

Asociația Producătorilor de Porumb - APPR

Actualizată în: 11 mar. 2021

Misiunea asociaţiei


Apără și reprezintă unitar, solidar și egal interesele legitime economice, comerciale, juridice și strategice ale membrilor săi, care sunt legate de calitatea de producători de #porumb.

Expertiză tehnică în vederea dezvoltării tehnologiilor de cultivare a porumbului și a altor culturi de importanță majoră pentru membrii asociației de la fermieri pentru fermieri.

Reprezentarea producătorilor de porumb din România la nivel naţional şi european; APPR face parte din Confederaţia Europeană a Producătorilor de Porumb (CEPM) care reprezintă ţările mari producătoare de porumb din Europa.


Cercetare aplicată


S-au testat în mod ştiinţific, în sistem de microparcele cu trei repetiţii, 120 hibrizi de porumb în 12 locaţii diferite, irigat şi neirigat pentru fertilizări şi densităţi diferite, 45 de hibrizi de floarea soarelui şi 15 hibrizi de sorg. Aceasta este singura reţea independentă de testare a hibrizilor de porumb de către o asociaţie a fermierilor.


Suntem interesaţi de productivitate şi umiditate la recoltat, dar şi de celelalte aspecte ale managementului culturii de porumb, a celei de sorg, dar şi a celei de floarea soarelui.

Testările sunt făcute în cooperare cu companiile producătoare de seminţe sau firme independente de testare, iar hibrizii sunt daţi şi codaţi de către echipa tehnică APPR.


TESTARI ANUALE


R.I.T.A.C. este singura Rețea Independentă de Testare și Analiză în Câmp, care este realizată în mod științific, în colaborare cu prestatori de servicii, institute de cercetare și în parteneriat direct cu companiile producătoare de semințe care au activitate comercială în România.Întâlniri cu fermierii, alte acţiuni


Participări la întâlniri şi simpozioane (naționale și internaționale) în vederea reprezentării directe a intereselor producătorilor de porumb români.

Promovarea asociaţiei şi construirea de parteneriate strategice.

Publicarea rezultatelor testărilor multianuale în catalogul APPR şi în revista PORUMBUL (Profitul Agricol)

Realizarea unui plan de promovare permanentă a asociaţiei prin intermediul media şi al parteneriatelor cu celelalte asociaţii profesionale (LAPAR, Agrobiotechrom, AISR)

Organizarea vizitelor de lucru în fermele reprezentative pentru membrii asociaţiei.

Vizitarea câmpurilor de testare APPR (iunie şi august)

Participarea activă la Ziua Porumbului (Elsit Com)


CONTACT


Str. Garii nr. 2, Loc. Mihail Kogălniceanu,

Jud. Ialomita Tel.: +40 723 265 470 Email: office@apprs.ro Pagina web: https://apprs.ro/

Postări recente

Afișează-le pe toate

GLISSANDO

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page